Pàgines

dimecres, 28 d’abril del 2010

Resolució de via morta.

Després de les consultes, avui tocava el moviment dels polítics. Malgrat que el missatge de les consultes ha estat molt clar, els polítics han optat per seguir la seva estratègia estatutària. Avui el ple del Parlament ha aprovat una resolució per instar al govern espanyol a fer canvis al Tribunal Constitucional i per a que aquest mateix tribunal es declar incompetent per a jutjar el cas de l'estatut.

El missatge del Parlament Català és, doncs, continuar insistint en la via estatutària, com si aquests canvis demanats poguessin evitar que l'estatut sigui novament retallat.

Objectivament: això no passarà. L'estatutet serà ribotat pel Tribunal Constitucional més tard o més d'hora. Cap institució espanyola salvarà l'estatutet de Catalunya de nous retalls. Els partits catalans que han signat aquesta resolució, PSC, IC i CiU, estan negant la realitat. ERC ha votat a favor de la resolució,però no l'ha signada. No ha volgut debilitar la resposta unitària del Parlament (només han votat en contra PP i Ciudadanos) però, amb coherència, no ha signat una resolució per defensar un estatutet quan no és autonomia sinó independència el que ERC vol per Catalunya.

El que preocupa és que hi ha una majoria al Parlament català (CiU, PSC i IC) que s'entossudeixen a continuar en la via autonòmica i que estan emetent un missatge que, sincerament, és enganyós. Res no salvarà l'estatutet. L'autonomia és una via morta. Aquesta resolució,en si, és un gest d'unitat i això està bé, però també és una pèrdua de temps i un engany a la gent que podrien arribar a creure que l'estatutet se'n sortirà. No se'n sortirà. Potser aquests partits creuen que guanyen temps, però no és cert. L'estan perdent i ens el fan perdre a tots. Aquesta resolució transita per una via morta.

La direcció correcta l'estan marcant les consultes. Quan ho entendran?