Pàgines

divendres, 23 d’abril del 2010

Arriba la 3ra onada

Avui s'enceta la tercera onada de consultes per la independència a Esparraguera, que s'adelanta un dia al gruix de les consultes que es fa demà.

Primer de tot, felicitats als esparraguerencs que podran dir la seva. Serà una ocasió immillorable per deixar clar que no es creuen la condemna a no ser res que ens vol imposar el tribunal constitucional espanyol. La coordinadora nacional de les consultes per la independència ha fet una crida a anar a votar en aquest sentit. Tanmateix, segur que ṕodríem trobar molts motius per votar que sí a la independència.

Sens dubte que la dada en la que es fixarà més gent serà la de la participació. Aquest cop els organitzadors han procurat no fixar expectatives de participació N'hi ha que parlen de "bones vibracions", i tant de bò que sigui així, però cal adonar-se que, aquest cop, el perfil sociològic dels pobles i ciutats participants es va allunyant del de les consultes prèvies. En aquest article del crònica.cat fan una estimació de la possible participació basant-se en els resultats que obtenen els diferents partits en aquest pobles, i dels índex de participació en les diferents conteses electorals. EL criteri que pesa més en la participació prevista són els resultats que obtenen en aquests pobles i ciutats els partits nacionals catalans, és dir ERC, CiU i en menor grau IC. En aquesta tercera onada el pes relatiu d'aquests partits és menor que en les anteriors de forma que l'estimació preveu, i que no es desmoralitzi ningú, una menor participació.

Tanmateix, està per veure. Em fa l'efecte que aquest cop hi han més motius per anar a votar i que els partits i organització de les consultes han après de les experiències anteriors, han tingut millor preparació i la propaganda per la participació ha estat més eficaç. Parlo només per les referències que tinc de fòrums i noticiaris per Internet. És, doncs, una opinió estrictament personal.

Passi el que passi, caldrà prendre'n bona nota de la jornada i preparar l'assalt a Barcelona de l'any que ve.

En toc cas, per a fer-ne el seguiment, he tornat a posar al bloc el giny del Directe.cat que permet seguir les consultes en directe amb el twitter. També es poden seguir en aquest enllaç.

És un bonic dissabte de primavera. Fa dies que els falciots deixen sentir els seus xixclets i això m'omple d'optimisme. A Esparraguera és un bon dia per anar a votar.