Pàgines

dimarts, 17 de març del 2009

"Crisi? Podem!"

Avui es pot trobar al carrer la publicació "Crisi? Podem!" del col·lectiu Crisi, els de la publicació homònima del 17 de setembre passat. El grup de gent que, al voltant d'Enric Duran van obtenir préstecs de bancs i caixes per valor de 429.000€ sense que els calgués presentar ni un paper (i sense la intenció de tornar-los!).

Aquells diners es van destinar a grups alternatius i a finançar la publicació de "Crisi", i cal suposar que, d'alguna forma, també a finançar la publicació d'avui.

L'acció es va fer per a denunciar el sistema especulatiu bancari que amb els crèdits indiscriminats estava abocant-nos a tots plegats al col·lapse, com després s'ha comprovat.

L'Enric Duran i companyia van passar a l'acció. És el que ens proposen avui. En comptes de ser víctimes resignades, o que només es queixen però sense fer res, ens fan propostes per a transformar el món aprofitant l'oportunitat que brinda la crisi.

La publicació es pot descarregar en format PDF, però també és accessible en línia. Vet aquí els enllaços als articles publicats:

En particular, m'ha semblat molt interessant la iniciativa que proposen de cooperatives integrals:

"L'objectiu d'aquesta idea és crear una forma jurídica que ens permeti construir un espai de relacions econòmiques autogestionades entre els participants, que estigui blindada contra els embargaments privats o públics i que minimitzi de manera totalment legal el pagament d'impostos i seguretat social, tot protegint-nos tant com sigui possible de l'acció de la banca i de l'Estat. Així doncs, és una forma jurídica legal de transició per permetre'ns construir, des de l'àmbit més local, una manera de viure on ni la banca ni l'estat seran necessàries.

Per a més info, consulta el document - guia sobre les cooperatives integrals (www.17-s.info/forum/alternatives-economiques-i-de-vida-despres-de-la-vag...) o l'article - resum (http://17-s.info/publi17m/una-proposta-cooperatives-integrals)."

Un altre món és possible!