Pàgines

dimarts, 9 de gener del 2007

naps i cols a Arenys

Apunt molt ràpid: he enllaçat els blocs de la Xarxa Republicana i el bloc Llibertats, tots dos del company d'ERC Moisès Riel. I potser que vagi pensant en reorganitzar els enllaços en categories.
Dues cosetes més. Amb uns companys de feina del Maresme hem comentat a l'hora del cafè un parell de curiositats d'Arenys de Mar. La nit de reis es va fer la nit dels Naps i Cols. Els "napaires" són els solters de la vila que durant la nit aquesta es dediquen a anar per les cases de les noies solteres (parelles o amigues) a penjar naps que han agafat dels camps propers. I amb el nap un paper amb un poema o conte picant. Les noies, les "penjacols", fan el mateix amb els nois però amb cols. Aquesta nit l'aprofiten per fer gresca, es gasten bromes i es fa sàtira de l'ajuntament . L'any passat, però, la cosa va acabar en ball de bastons. No se com ha anat aquest any. I una altre: La Mare de Déu fumadora. Es veu que durant la festa d'aquesta Mare de Déu tothom a Arenys, els nens hi tot, tenen llicència per fumar. La llei antitabac a fer-se fotre. Quines coses!
Bé, en qualsevol cas, diré que a Arenys de Mar es menja molt bé i que cal anar-hi per passejar-s'hi, visitar els museus, el cementiri i buscar el rastre d'Espriu, o visitar el monumental retaule barroc de l'església. Molt fàcil arribar-hi des de Barcelona amb trens de Rodalies.

Doncs això. Avui apunt de visita turística.