Pàgines

dimarts, 9 de gener del 2007

els calers a madrid

Molta atenció. Montilla i el ZP s'han entrevistat a Madrid. Ha començat la negociació pels calers de l'estatutet. Ara veurem el que és capaç de donar de si el super-estatutet de la regió d'Europa que no és estat amb més autonomia i sobirania que cap altre, fixa't tu. No se com anirà això, però, de moment, ja van donant llargues. Tot plegat, molt familiar. És el que passa quan els teus quartos te'ls administren a 600Km de casa.
De totes formes, tranquils, que passi el que passi i guanyi qui guanyi a Madrid, el proper govern tindrà ministres de CiU vetllant pel bon rotllo amb la Generalitat i que totes les demandes del país siguin escoltades amb atenció, benevolència i posant a disposició de la Generalitat tots els mitjans que calguin.
Perquè tothom sap que quan CiU pacta és que pacta de veritat. Ja sigui amb un PSOE o amb un PP fills del poble de Madrid, com diu aquell bonic xotis.
En fi, no me n'enfoto més. ERC és al govern així que en serà responsable en part del resultat d'aquesta negociació. Els recomanaria paciència, biodramina pels viatges a la capital de l'imperi i sal de fruites perquè em dona molt la impressió que més d'un gripau i més de dos (i crus) ens haurem d'empassar.
O potser no. Potser els caldrà als de CiU, perquè dic jo que si al final CiU entra al govern d'Espanya, a les reunions estat-generalitat jugaran amb l'equip de Madrid, no? i tindran estómac per negar-se a les demandes i súpliques de la delegació principatina?
Bé, és igual. Ja sabran ells que fan. O potser no, que el Mas ja diu que la cosa del notari potser va ser un error. Sí que ho va ser.
Bé, és igual. SI al final CiU pacta amb PSOE o amb PP, doncs no passa res. ERC segur que no pactarà amb el PP. I ara que CiU ja té clar que no hi ha res de dolent a pactar amb el PSOE, potser deixaran tranquil·la a d'ERC, que només ho ha fet, i per imperatiu legal, amb el PSC. O potser no. Bé, és igual.