Pàgines

dilluns, 25 de febrer del 2008

Stage6 is dead, i protesta,

Hi han dos bons motius per escriure l'apunt d'avui i per fer-ho justament ara:

El primer: m'he passat per la pàgina d'Stage6 i trobo, horroritzat, l'anunci del tancament imminent.

El 28 de febrer Stage6 tanca les portes.

És per fer-se l'hara-kiri. Com si tanqués la MTV. Demano adreces web de l'estil d'Stage6! de debò que tanquen el temple del DivX? no m'ho puc creure... I no em val el YouTube, si us plau, YouTube està mil anys llum per darrera de la qualitat de vídeo d'Stage6.

En fi, iniciaré la cerca ara mateix...

I segon motiu: ara mateix el Pepe el Sonrisas i Marianico el Corto estan discutint qui dos d'ells te més ganes de ser califa.

A mi em sembla que és una falta de respecte, com a mínim, i un atemptat contra la pluralitat democràtica en el millor dels casos, que es faci un debat a dos.

No és veritat que les properes eleccions espanyoles siguin unes presidencials, ni que només hi hagin dos partits. Les eleccions del 9 de març són per triar 350 diputats i 259 senadors. L'enfoc bipartidista empobreix el debat i rebaixa la qualitat democràtica. PP i PSOE han pactat una estratègia que va contra la resta de partits, però sobretot, va contra el mateix sistema democràtic.

El sistema democràtic, tal com s'implementa en la majoria d'estats de l'autoanomenat món occidental, és en ell mateix un sistema de carències. Només es pot votar a un nombre limitat de partits. En general es vota al partit que més s'assembla a la pròpia ideologia, o el que està menys allunyat, però, en tot cas, és una delegació de vot que ja suposa una renúncia a la sobirania particular.

No diguem si, a més, encara es redueix més l'espectre ideològic centrant el debat en exclusivament dues opcions.

El PP el sonrisas i el Marianico estan atemptant contra la democràcia, ara mateix.

El PSOE i l PP han pactat excloure a la resta. Són antidemocràtics. Són covards.

Perquè no es fa un debat amb tots els candidats dels partits presents avui al congrés?

El PSOE i el PP, el PP i el PSOE estan, ara mateix, censurant a la resta de partits. Tanmateix ja hi tenen pràctica tots dos a fer callar les veus que no són de la seva corda: il·legalització de partits, tancament de diaris...

el PSOE i el PP censuren. PP i PSOE atempten contra la llibertat d'expressió.

L'altre dia vaig veure un cartell de propaganda (del PSC? del PP?) amb la cara del ZP i la cara del Rajoy, i un text que em sembla recordar que deia "¿Seguro que són lo mismo?"

I tant que ho són!