Pàgines

dimarts, 12 de febrer del 2008

bàsquet i denúncia.

Avui em saltaré una de les regles no escrites d'aquest bloc.
"Només parlaré d'esports referint-me a la selecció catalana de l'esport que sigui."

Dons no, avui trencaré, una mica, la regla no escrita per dir:

Felicitats, Penya! Força, Penya!

Moltes felicitats a tota la família i als amics de Badalona, que estan molt contents, i jo també, per la consecució del campionat de copa.

I segona: denunciar la il·legalització d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB). Aquesta és la democràcia espanyola: il·legalització de partits. Fan servir el cínic argument de la caixa única, i que els diners d'aquests partits serveixen per a finançar a ETA.

Potser sí. Potser part d'aquests fons anaven a ETA, jo no ho sé. Els hauran investigat, suposo, i hem de creure que hauran descobert alguna relació. Però per això il·legalitzar els partits? per això conculcar el dret de vot a milers i milers de ciutadans? No n'hi hauria hagut prou amb detenir als responsables directes d'aquest desviament, si és que ha existit mai? Calia criminalitzar a tots els votants llevant-los el dret a votar? De debò creuen que així arribarà la pau al País Basc?

Ja que estem posats, perquè no investigar les fonts de finançament de PP i PSOE? i dels altres també? Quina xarxa d'interessos immobiliaris, de favors i de privilegis i influències està tramada al voltant dels partits del sistema? com s'encareix la vida dels ciutadans particulars com a conseqüència dels tripijocs econòmics de la casta dels polítics professionals?

I quin respecte tenen per la llei tots aquests partits que estan fent una campanya descarada, amb promeses vergonyoses, aprofitant els recursos de les institucions per a fer campanya. No hi ha una llei que diu que la campanya començara quinze dies abans de les eleccions? què fan ara, doncs? no és il·legal això que fan, a més de vergonyós i denigrant?

Parlen de respecte a la llei, i s'atreveixen a jutjar i a donar lliçons de "democràcia".

Aquest és el seu respecte per la llei? i per la democràcia?