Pàgines

dimarts, 13 de març del 2007

super-mani

Ruby i Zaply s'estan esbroncant. Es tiren en cara el De Juana i el GAL. És diuen de tot menys guapus. Amb l'excusa del Chaos, a Espanya, els peperus i la gent de bé es manifesten per defensar la nació Espanyola i plenen Madrid d'estanqueres, pollastres, toros d'Osborne, marxes granaderes, cintes blaves i mala llet o, segons un altre punt de vista, fan una bonica manifestació, alegre i serena i, sobretot, amb molta, molta, però molta, gent de bé.
Jo, com no soc gent de bé, em vaig quedar a casa.
Hi ha alguna cosa que em sembla monumentalment perversa quan tants milers de persones surten al carrer per demanar que un individu (assassí confés i no penedit) no surti de la presó i que es mori allà. Surten i branden banderes. Estan demanant la pena de mort? El terrorista aquest els fa tanta por? tanta por i tanta ràbia tenen? i demanen també la pena de mort pel ZP? i "una, grande y libre"? i per això els pollastres i els toros? per això la super-mani? Aquesta és realment la preocupació de tota aquesta gent? fent servir l'expressió diré que ETA ha aconseguit amb un esforç mínim marcar l'agenda. El PP li fa la feina bruta. Avui, el PP és el que fa la kale borroka.
I mentrestant, va passant el temps i les rodalies que no van, els accidents de trànsit de cada cap de setmana, la violència contra les dones, el petroli que s'acaba, el canvi climàtic, les hipoteques que s'apugen, el fracàs escolar, l'alcoholisme juvenil, el mobbing laboral i immobiliari i el bullyng infantil i juvenil, la precarització de les feines, les pensions i els salaris baixos, les cues i les llistes d'espera a la seguretat social, la inseguretat ciutadana i Al-Qaeda que diu que Espanya és objectiu d'atemptats.
Però el problema de veritat és el Chaos. De fet, no. El problema, com molt bé ha donat a entendre el Marianu, és que "España se desmembra".
Doncs mira, potser té raó, potser sí que Espanya se desmembra, però reconeguem que els nois de PP i PSOE fan venir ganes que es desmembri aviat. Que vist el panorama i vista la utilitat d'Espanya, millor que algú pensi en tancar el xiringuitu i repartir el que quedi a caixa. En resum, que a veure si es desmembra d'una punyetera vegada i ens posem a treballar en el que de debó interessa a la gent. Vostès perdonaran que avui em passi de demagògic, però, coi, me'n moria de ganes.