Pàgines

divendres, 16 de març del 2007

Entrevista al Mas

Acabo de veure l'entrevista de la Terribas al Mas. Comentaris: sembla que a CiU han entès que el seu rival és el PSC, no ERC. Trobo molt d'agrair que ERC no hagi estat el motiu central de debat, ni se l'hagi acusar de ser la causant de tots els mals i desgràcies passades, presents i futures de Catalunya. I també és molt d'agrair no haver sentit un cop més la molesta cançoneta del vencedor moral i del govern dels perdedors. Home, alguna cosa hem guanyat.
Però pel demés, res de destacable. Ha criticat el que era criticable, com les pensions del col·lectiu de vídues, i això exigeix una acció decidida per part del govern;I ha criticat el que no era criticable, com el fet que el PSC no tingui grup propi al parlament espanyol, que l'estatutet que va pactar amb el ZP ara els advocats de l'estat diguin que es pot interpretar com el xurro que és, o que es vol definir el model d'aeroport per anar a defensar-lo a Madrid (com? amb l'estatutet va quedar clar que això depèn de com es llevi el funcionari de torn, no?)
Ha dit que no es pot confiar amb ZP, i ho justifica dient que li recorda coses com allò de que donaria suport a l'estatut que sortís del parlament. Ara jo recordo que el Mas va dir que no donaria suport a un estatut que no tingués el concert econòmic. Tot plegat, a les hemeroteques està arxivat, però, coi, tampoc parlem de coses de fa mil anys. No fa ni un any de l'estatutet! tan poca memòria es pensa que tinc?
Una cosa és certa, i també ho ha dit: Els del PSOE no són uns xaiets. Anar a Madrid a negociar és difícil. Amb l'estatutet va quedar clar. Cada dia que passa es veu en com de miserables han estat els resultats, i com ho poden arribar a ser encara més de miserables.
Però, atenció! si l'estatutet surt encara més esquilat del que ja està, hi haurà un conflicte! Ha estat molt contundent afirmant que al Parlament hi han majories alternatives a l'Entesa però no quines! amb ERC o amb el PSC? i que arribat el cas caldrà donar veu al Poble de Catalunya. Sí, però, com? parla d'eleccions anticipades o parla de convocar un referèndum? d'autodeterminació? vinga, si té collons de dir que amb Mas president el primer que fa és convocar un referèndum d'autodeterminació, ERC que li doni suport ja!.
Jo diria que es podia parlar més clar i que no ho ha fet. O millor dit, ha parlat amb claredat per a qui vulgui entendre que aquí no ha canviat res. A les municipals, a Barcelona, ha dit ben clar que compten amb el PP. Ja veus. Ja veus tu quin conflicte tindrem. I que no sigui que amb el PP sumin a Madrid a les pròximes espanyoles que encara veurem al Duran de ministre del Rajoy.
I anem passant. I veurem fins a quant puja l'abstenció aquest cop.
Mentrestant, i aquestes sí que són notícies: Diuen que la setmana que ve torna l'hivern i que pot arribar a nevar en cotes molt baixes. Espero que aquesta predicció no sigui una llufa com ja ha passat abans a quest mateix hivern. I segon: que si no plou i vist el nivell dels embassaments, aviat començarà la campanya de restriccions al consum.
Vols un conflicte? si aquest agost a Barcelona, d'onze del matí a vuit de la nit no hi ha aigua corrent ja veuràs quin conflicte tindrem.

1 comentari:

Talaiòtic ha dit...

Vaig escoltar algunes parts de l'entrevista. Últimament em sembla veure el món a l'inrevés en questió d'un any. En Mas demanant unitat dels partits catalans per anar a Madrid a defensar l'autogovern i un aeroport intercontinental per Barcelona i en Carod defensant en nom del Govern la interpretació rebaixada de l'Estatut dels advocats de l'Estat!

Certament, l'única solució a aquest intercanvi de papers és que CiU es sobiranitzi i es deixi de mitjes tintes i ambigüitats! Volem un referèndum d'autodeterminació ja!