Pàgines

dimarts, 27 de març del 2007

Sorpresa

Acabava el meu darrer apunt dient que potser tindríem sorpreses.
Avui ha estat un dia que ha començat amb totes les bateries mediàtiques atacant a ERC, acusant-la de ridícul, de contradictòria, de fer una proposta poc seriosa -de calçotada- i algun dels tertulians del Bassas ha afirmat que en Vendrell va fer les declaracions en estat etílic.
La proposta: "Si el TC es carrega l'estatutet, proposem un pacte de govern amb CiU amb l'únic punt programàtic de tirar endavant un referèndum d'autodeterminació", més aviat caldria dir-ne un plebiscit per la independència.
No tenia clar quin seria el següent pas. Sospitava que podia tractar-se d'una jugada tàctica com deien alguns. Simplement ERC forçava CiU a posicionar-se clarament. En principi, la resposta de CiU previsible era la d'engegar a ERC, però algú va dir: "porteu la proposta al Parlament i discutim-la allà". Suposo que això s'ha fet pensant que ERC no s'atreviria a presentar una proposta que podria trencar el govern. A força de repetir mentides sobre ERC, alguns que les diuen han acabat creient-se-les. Doncs resulta que ERC sí que s'ha atrevit. Sorpresa.
Cert espai mediàtic i polític encara no ha entès gens de què va això d'ERC. ERC pot trencar el govern si és el pas necessari cap a la independència. Resulta que ERC defensa una ideologia, una utopia, si es vol. A ERC creiem que la independència de Catalunya és el millor pels catalans.
El cas és que si el TC es carrega el poc que queda de l'estatutet, ERC presentarà una proposició per a celebrar un referèndum d'autodeterminació. El que demanava en Mas, ja ho té.
Sorpresa.
Potser, però, potser, jo tenia l'esperança que això passaria.
I ara pregunto: si realment CiU està disposada a tirar endavant amb aquesta iniciativa per l'autodeterminació, per a què esperar a que el TC digui res? és que si el TC diu que respecta l'estatutet a CiU ja en tindran prou per anar passant trenta anys més? Per a què esperar trenta anys si el futur és nostre i comença ara? No cal per res esperar a cap sentència del TC.
Malgrat això últim que he escrit, però, millor serà tenir el cap fred i el cor valent.
Caldrà estar atents als aconteixements.