Pàgines

dijous, 22 de març del 2007

Post 100

Aquest és l'apunt que fa 100 des que vaig iniciar el bloc.
Avui es feia un acte per reclamar que l'aeroport de Barcelona sigui un hub intercontinental, avui també es feia públic que que l'estat espanyol signa tractats amb països de fora de la UE que obliguen als vols provinents d'aquest països a que aterrin a Barajas...
Encara hi ha qui demana qui es quedarà amb la terminal sud, si Iberia o si Star Alliance, però home, si està clar: se la quedarà, perquè ja és seva AENA, AEropuertos NAcionales, per si algú no ho sabia, i ja et dic jo que la nació a la que es refereixen no és Catalunya. Punt-pilota.
I no és ni l'única ni la més grossa. La interpretació dels advocats de l'estat al text de l'estatutet està posant-lis els pels de punta als partits del sí. Tant d'esforç en voler convèncer al personal que allò de l'àmplia majoria al preàmbul era un reconeixement nacional indiscutible per a que ara vinguin els picaplets de l'estat a dir que no. Estatutet, res de res.
En fi, com he sentit dir últimament, aquí hi ha molt de seny i ningú no s'enfadarà. Caldrà acatar la resolució del TC i tota la pesca. És clar que sí, home, aquí no passa res.
Mentrestant, les rodalies segueixen sense anar. La culpa, segons la ministra, és del PP que no va invertir. No dic que no. Segur que són culpables de la manca d'inversió. Ara ja ho sabem. Però el cas és que segueixen sense anar les rodalies. I mira que han posat uns trens nous molt macos.
Tot sigui dit: pateixen retards igual que els altres. Hi han infraestructures que cal millorar, però no pot ser només això, han d'haver més factors. ADIF i RENFE es coordinen bé?
Al final, si vols anar ben servit, t'hauràs de fer tu mateix el llit. A Barcelona s'ha estrenat el servei de bicing: podràs llogar una bicicleta per a fer desplaçaments per la ciutat, i deixar-la a qualsevol dels punts de recollida. El que passa és que, de moment, el servei és molt reduït i té poques bicis per llogar. No se. Molt bonic. Sembla més aviat propaganda xupi-guai i sostenible de la Mayol pensant en les municipals. No dic que sigui mala idea. Potser d'aquí uns anys, amb la pujada del petroli, igual anem tots en bici, o en carro. Per cert, és que no n'he vist cap d'aquestes bicis, duen el logo de TMB? o de l'AMT? i l'escut de Barcelona? són les del Fòrum?
I fred i neu. Per fi una nevada en condicions. Bona notícia. Em temo, però, que no arreglarà gran cosa pel que fa a recursos hídrics. A les pistes d'esquí, si més no, els maquilla la temporada una mica.
I ja està. El pròxim post, el 101.