Pàgines

divendres, 18 de juny del 2010

20J - Nova onada de les Consultes Populars per la Independència


El proper diumenge, 20 de juny, tindrem una nova onada de consultes per la Independència. Aquest cop l'onada arriba a l'àrea metropolitana. Hi ha qui opina que, per primera vegada, veurem com el "No" guanya en algun poble.

Bé, si guanya el "No" en alguns pobles, o si guanya a tots, haurà estat la decisió lliure i democràtica dels votants i caldrà assumir-lo amb la mateixa naturalitat amb la que fins ara s'han rebut els "Sí".

Tanmateix, jo sospito que el "Sí" a la independència tornarà a guanyar per golejada arreu.

Com en altres ocasions, una dada important serà la de participació. També és cert que mai estarem prou agraïts de l'immens favor que Jordi Hereu ens ha fet als independentistes amb el fiasco de la consulta de la Diagonal.

I si finalment guanya el "No" a algun poble, o a molts, cosa que dubto, doncs també estarà bé. Serà una molt bona cosa. Desarmarà a aquells que diuen que només van a votar els independentistes. Enaltirà als mateixos votants del "No" pel tarannà democràtic que hauran demostrat i perquè, amb aquesta participació, estaran exercint, que és la millor forma de reconèixer, el dret d'autodeterminació que tots tenim. El tenim. Pel fet, simplement, de ser persones, malgrat el que diguin o deixin de dir lleis i constitucions.

Així doncs, felicitats a tot aquells que diumenge podreu votar. Em feu molta enveja. I endavant amb el Sí a la independència. Aquest és un nou pas que ens hi acostà una mica més.