Pàgines

dissabte, 8 de maig del 2010

Tornarem a vèncer

Enguany es renovarà el Parlament de Catalunya.

Les enquestes publicades fins a la data parlen totes d'una patacada d'ERC. Potser sí, potser no. Tanmateix, jo crec que els republicans, els simpatitzants, els militants d'Esquerra Republicana de Catalunya tenim motius per a sentir-nos orgullosos de la feina feta pels diputats que hem triat. Segur que hi han coses que podrien ser diferents i millors, però això no treu que s'han assolit fites importants, en el social i en el nacional.

Avui l'actualitat política a Catalunya té dos eixos: la crisi i la sentència de l'estatut. Aquests dos són reptes que demanen una pas endavant, un enfocament nou, una renovació. Les respostes que es poden donar a aquests reptes són diverses. Des d'ERC, la resposta que es dona és clara: independència. Esdevenir un estat lliure per a gestionar des del nostre país, sense lligams, les infraestructures i l'economia de la millor forma per sortir de la crisi i per a desenvolupar sectors nous. Esdevenir un estat lliure per a poder organitzar-nos políticament de la forma que ens sembli millor sense haver de demanar permís. Llibertat per a poder lluitar contra la crisi i per a poder encarar el futur. Som realistes, tenim un somni.

Aquests arguments queden recollits d'alguna manera en el vídeo de pre-campanya d'ERC. A mi m'ha agradat. Espero que us agradi, també. Tornarem a vèncer. I és clar que sí.