Pàgines

diumenge, 16 de maig del 2010

Consultes

Vistos els resultats de la consulta de la Diagonal hom hauria de concloure que, si més no, aquesta consulta val com exemple de com no fer les coses.

Però en podem treure més suc: la participació del 12% del cens tenint en compte que la votacio s'ha allargat durant tota una setmana, que es podia votar per Internet i de la propaganda que n'ha fet l'ajuntament realça (evidentment, aquesta no era la seva intenció, però que s'hi posin fulles!)la netedat democràtica, la participació i els resultats... de les consultes per la independència!

Com bé ha remarcat en Jordi Portabella, regidor d'ERC a l'ajuntament, la comparació entre el procés consultiu de l'ajuntament, i el procés de consultes populars resulta angoixosament humiliant per a l'ajuntament, que hi ha abocat fins a 3.000.000 d'euros per a obtenir una participació que es troba per sota del de les consultes populars en molts casos i que, atenent només al resultat (80% per l'opció C) han suposat una revinclada greu per als interessos del PSC: No li podran regalar la Diagonal als seus amics.

El resultat ha estat tan dolent que ha calgut un cap de turc, i l'Hereu s'ha carregat al seu primer tinent d'alcalde. Tot això amb una participació del 12%. Mira tu quina importància política té aquesta participació que l'alcalde no ha dubtat ni un minut en sacrificar al seu segon d'a bord. Ara que ens diguin que la participació a les consultes per la independència és baixa o que no té importància política. Vaja si la tenen. Si alguna de les opcions l'ajuntament (A, o B) hagués obtingut el mateix suport que obté el Sí a la independència a les consultes populars, a hores d'ara ja haurien començat les obres a la Diagonal i l'Hereu mostraria el resultat com un èxit indiscutible.

En fi. EL fiasco de l'Ajuntament amb la consulta per la Diagonal marca un llistó per a a la consulta independentista a Barcelona d'aquí a un any. Simplement, n'hi ha prou amb fer-ho millor. N'hi ha prou amb una participació del 12% a Barcelona. Que ningú no s'enganyi tampoc: una participació del 12% en una consulta independentista a Barcelona, suposant un 80% de sí independentista, seria un resultat extraordinari. Ara mateix una anàlisi sociològica de la ciutat ens portaria a pensar en participacions molt més baixes, potser del 5% o el 6%. Però ara tenim una fita.

I l'Hereu que s'ho faci mirar. Avui ERC de Barcelona li està salvant el coll, perquè tant CiU com PP han demanat la seva dimissió. N'hi hagués hagut prou amb que Portabella s'hagués alineat amb convergents i populars per a encetar un procés de moció de censura. Tanmateix, no ha estat el cas. Ara bé, cal suposar que el temps que li queda a l'Hereu i al PSC al capdavant de la casa gran seran una agonia contínua. La relliscada ha estat massa grossa i n'han sortit tocats. Aquesta els costarà cara.

I, per una vegada, tots els taurons que ja esmolaven els dents per a mossegar i fer-se d'or amb la Diagonal, si més no per ara, s'hauran quedat amb un pam de nas.