Pàgines

dimecres, 26 de maig del 2010

Involució o independència

El sr. Rodríguez dona per culminada la fase de l'autogovern. I té raó. L'autonomisme és finit. A partir d'ara, o involució, i no ens enganyem: hi ha molta gent al nostra país, alguns auto denominats catalanistes, que estan disposats a tornar a vells temps passats que sens dubte per ells eren millors; o independència.

Involució o independència. No hi ha més. El Rodríguez ja ho ha dit ben clar. El Constitucional, aviat o més tard, retallarà l'estatutet. Aquesta és una porta tancada.

I si per un imversemblant miracle que no passarà les maniobres de CiU i PSC surtissin efecte i el constitucional respectes l'estatutet, què tindriem? el mateix que ara: un punt i final. Peix al cove per sempre més. Per sempre més fent la viu viu a Madrid. Per sempre més el dèficit fiscal. Per sempre més els Millets i els Pretorians.

Involució o independència. O aquesta generació es planta o, simplement, que calli i no es queixi. D'aquí uns mesos hauran eleccions al Parlament. O CiU i PSC, i estatutet i Espanya; o ERC i independència. No hi ha més.