dilluns, 31 de maig de 2010

Felicitats Sabadell!

No per esperat és menys satisfactori. Inclús es podria dir que millor que l'esperat. Per descomptat, la comparació amb la consulta "oficial" i que va costar prop de tres milions i mig d'euros per decidir sobre la Diagonal resulta extraordinàriament positiva.

Les dades definitives es tindran demà. De moment, però, les dades corresponents al 91% de l'escrutini i que es poden consultar a la web de la "Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell" són aquestes:

Escrutat el 91,90%

vots a favor del SI: 20283 (92.53 %)
vots a favor del NO: 1231 (5.62 %)
vots en blanc: 406 (1.85 %)
vots nuls: 15

total vots (inclou vot anticipat): 24370
percentatge de participació: 14.05%
total cens electoral: 173426

Sense discussió: Felicitats a l'organització de la consulta de Sabadell i felicitats a tots els que van votar. Moltes gràcies als votants per la Independència!

L'èxit de Sabadell es combina amb el fiasco de la Diagonal i la forma barroera i manipuladora amb la que es va tractar la informació per part del PSC. Ara ningú no podrà dir, sense ser titllat d'hipòcrita, que la participació ha estat baixa, o que el resultat no és significatiu. Fals, el resultat és molt significatiu i la participació ha estat molt alta tenint en compte els mitjans dels que s'ha disposat.

A cada nova consulta la independència es visualitza com una opció possible i desitjada per un col·lectiu cada cop més nombrós. És molt possible que avui ja siguem majoria els que volem la independència de Catalunya o, coma mínim, que no tindríem dubtes a l'hora de votar que sí a la independència en un referèndum d'autodeterminació.

Ara bé, el referèndum d'autodeterminació demana un pas previ: una majoria independentista al Parlament. la majoria independentista al Parlament és la condició suficient i necessària per la Independència. Cal aquesta majoria i cal una proclamació unilateral de independència que, seguint el model de legalitat de processos d'independència recents a Europa, podria ser ratificada en un referèndum d'autodeterminació.

Estarà en les mans del poble d'aquí a uns mesos la constitució d'una majoria independentista al parlament. Serà la primera oportunitat seriosa de fer un pas endavant. Els polítics catalans, els autodenominats "nacionalistes", estaran a l'alçada? o, pel contrari i com hem vist recentment, demostraran un cop més un "elevat sentit d'estat" i entraran en el joc d'anar a fer la viu viu a Madrid trenta anys més?