Pàgines

dilluns, 31 de maig del 2010

Felicitats Sabadell!

No per esperat és menys satisfactori. Inclús es podria dir que millor que l'esperat. Per descomptat, la comparació amb la consulta "oficial" i que va costar prop de tres milions i mig d'euros per decidir sobre la Diagonal resulta extraordinàriament positiva.

Les dades definitives es tindran demà. De moment, però, les dades corresponents al 91% de l'escrutini i que es poden consultar a la web de la "Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell" són aquestes:

Escrutat el 91,90%

vots a favor del SI: 20283 (92.53 %)
vots a favor del NO: 1231 (5.62 %)
vots en blanc: 406 (1.85 %)
vots nuls: 15

total vots (inclou vot anticipat): 24370
percentatge de participació: 14.05%
total cens electoral: 173426

Sense discussió: Felicitats a l'organització de la consulta de Sabadell i felicitats a tots els que van votar. Moltes gràcies als votants per la Independència!

L'èxit de Sabadell es combina amb el fiasco de la Diagonal i la forma barroera i manipuladora amb la que es va tractar la informació per part del PSC. Ara ningú no podrà dir, sense ser titllat d'hipòcrita, que la participació ha estat baixa, o que el resultat no és significatiu. Fals, el resultat és molt significatiu i la participació ha estat molt alta tenint en compte els mitjans dels que s'ha disposat.

A cada nova consulta la independència es visualitza com una opció possible i desitjada per un col·lectiu cada cop més nombrós. És molt possible que avui ja siguem majoria els que volem la independència de Catalunya o, coma mínim, que no tindríem dubtes a l'hora de votar que sí a la independència en un referèndum d'autodeterminació.

Ara bé, el referèndum d'autodeterminació demana un pas previ: una majoria independentista al Parlament. la majoria independentista al Parlament és la condició suficient i necessària per la Independència. Cal aquesta majoria i cal una proclamació unilateral de independència que, seguint el model de legalitat de processos d'independència recents a Europa, podria ser ratificada en un referèndum d'autodeterminació.

Estarà en les mans del poble d'aquí a uns mesos la constitució d'una majoria independentista al parlament. Serà la primera oportunitat seriosa de fer un pas endavant. Els polítics catalans, els autodenominats "nacionalistes", estaran a l'alçada? o, pel contrari i com hem vist recentment, demostraran un cop més un "elevat sentit d'estat" i entraran en el joc d'anar a fer la viu viu a Madrid trenta anys més?