Pàgines

dijous, 10 de desembre del 2009

Consultes del 13D. Compte enrere.


Falten tres dies per la primera onada de consultes populars. Més de 160 municipis. Més de700.000 ciutadans que podran votar si volen. Només cal desitjar que la participació sigui alta. Que el sí guanyi arreu.

El primer de tot, doncs, és animar a anar a votar. Millor pel sí a la independència, és clar. El dia 13 ha de ser un gran dia. Ha de ser el següent pas ferm, després del pas endavant decidit, curt en magnitud numèrica però transcendental per la seva força moral, que es va donar a Arenys de Munt.

A més serà el moment d'observar i prendre bona nota de les coses que no funcionin per, en la segona onada de consultes del 25 d'abril, corregir els errors i assolir l'objectiu de la participació de 2.000.000 de votants. Barcelona serà clau. En un parell de dies ja s'han inscrit més de 1.000 voluntaris. Segur que en serem molts més. L'objectiu són 10.000 voluntaris.

L'objectiu dels 2.000.0000 de votants no és pas poca cosa. Es tracta d'una xifra que, per la seva magnitud, esdevé vinculant a tots els efectes. Reprodueixo aquí el comunicat que apareix a la web de Barcelona Decideix:



'Si el 25 d'abril voten dos milions de catalans, la consulta serà vinculant i definitiva'

La plataforma Barcelona Decideix vol que l'èxit de la consulta sobre la independència que organitzaran a Barcelona sigui incontestable, de manera que s'apleguin milions de vots i el 'sí' a la independència sigui 'vinculant' i 'definitiu'. A falta de ratificar-la en l'assemblea constituent, Barcelona Decideix treballa amb la data del 25 d'abril per consultar als barcelonins, de manera que la capital catalana s'uniria a la darrera onada de consultes, que podria convocar 3 milions de catalans a les urnes. En el primer grup de personalitats que donen suport a Barcelona Decideix hi figuren Alfons Godall, vicepresident primer del FC Barcelona i càrrec més important del club empadronat a Barcelona i Ramon Carner, president de Cercle Català de Negocis (CCN), la patronal independentista que està preparant el pla de finançament de la Plataforma.

Davant la Sagrada Família, un espai 'emblemàtic' i 'universal', s'ha presentat aquest dimecres la plataforma Barcelona Decideix, en un acte que ha comptat amb la presència de personalitats del món de les consultes, com els arenyencs Josep Manel Ximenis o l'alcalde Carles Móra.

Els membres del grup impulsor han avançat que treballen amb el 25 d'abril per celebrar la consulta, malgrat que la data s'ha de fixar en l'assemblea de la setmana vinent, on es presentarà el pla per tal d'aplegar suports i organitzar la consulta, la més ambiciosa que es celebrarà al Principat. En l'acte Roger Granados, de Catalunya Estat Lliure, ha volgut remarcar que si s'aconsegueix prou vot a la consulta de Barcelona els resultats seran 'vinculants' i 'definitius'. 'Ningú podrà contestar el pes de dos milions de vots', ha assegurat a directe!cat.

En el referèndum de Montenegro, estaven cridats a votar 484.000 ciutadans, i el 'sí' a la independència es va aconseguir amb tan sols 230.711 sufragis.

La CUP, amb la consulta

Per la seva banda, representants de la CUP de Barcelona presents a l'acte han reiterat el seu suport a la plataforma, 'tal com hem fet a la resta de pobles dels Països Catalans'. Tot i això, es mostren cautes a l'hora de valorar les possibilitats d'una consulta a Barcelona preparada en només cinc mesos. 'Caldrà esperar a l'assemblea constituent per veure amb quina previsió de voluntaris i de data es treballa', ha assegurat Xavier Monge.

Personalitats impulsores

El grup impulsor de Barcelona Decideix el formen Alfons Godall (Vicepresident primer del FC Barcelona i càrrec més important del club empadronat a Barcelona), Lluís Vila (President de l’Associació de Veïns Font d’en Fargues i Medalla d’Honor de Barcelona), Xavier Martínez (Sobirania i Progrés), Isabel Pallarès (Secretària General de la Intersindical-CSC), Ramon Carner (President del Cercle Català de Negocis), Jordi Sunyer (Societat esportiva Mercat Nou Magòria), Víctor Tarradellas (Impulsor de la Plataforma per la Sobirania-CDC), Josep Anton Martínez Llorach (deumil.cat), Roger Granados (Catalunya Estat Lliure), Bruno Díaz (Secretari d’Estudiants en Acció), Aitor Pérez (Secretari General de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya), Elisenda Laborda (Associació Referèndum d’Independència) i Josep Castany (Catalunya Acció).

La voluntat de Barcelona Decideix és situar l'independentisme al costat dels llocs més emblemàtics de la ciutat. D'aquesta manera, la presentació de la plataforma s'ha situat a la Sagrada Família, un dels paratges més universals de la ciutat, mentre que intentaran celebrar l'acte final de campanya al Palau Sant Jordi, un altre indret emblemàtic de la capital catalana.