Pàgines

diumenge, 13 de desembre del 2009

Un èxit indiscutible

A hores d'ara encara només se sap que la participació està a la vora dels 200.000 vots emesos d'uns 700.000 possibles.

Pel que es veu dels resultats parcial de diferents pobles, cal esperar que el resultat favorable a la independència serà esclatant. Aposto que estarà pels voltants del 95%.

És un èxit indiscutible.

Ha estat un èxit, primer de tot de l'organització, que ha tingut que generar tota la infraestructura que tenen unes votacions: cerca d'espais, persones, logística, sistema informàtic per controlar les votacions, telecomunicacions... Pensem que en unes votacions tot això està resolt pel vell sistema de "ordeno y mando": aquest local serà col·legi electoral, i res a dir, i vostè i vostè a les taules electorals i com no hi vagi, multa. En el cas de les consultes tot això s'ha pogut obtenir mercès a l'esforç de milers de voluntaris.

Ha estat un èxit de l'independentisme. Tots sabem que la força d'aquestes consultes és política. Tant els que n'estem a favor, com els que n'estan en contra. Per això, els que s'oposen a les consultes han provat de menystenir-les, de dir que això no serveix de res. Han repetit sense parar que no tenien validesa jurídica i han tactat de vendre-ho com una "performance" independentista. Han fet una campanya per l'abstenció sense esmentar-la. Està clar que la majoria dels votants dels partits contraris a les consultes s'han quedat a casa. I també és clar que molts votants dels partits favorables a la independència també. Però és lícit fer la següent lectura: d'un cens de 700.000 electors, un 10% de la població de Catalunya, en una consulta no vinculant, resulta que hi han prop de 200.000 independentistes prou actius i conscienciats com per a mobilitzar-se i anar a votar. És una força enorme. Avui sabem que podem comptar amb aquesta enorme força.

A més, feu el següent càlcul. Amb totes les matisacions que es vulguin i acceptant que no és directament extrapolable, d'acord. Però el cos electoral català a les darreres eleccions era d'aproximàdament 5.250.000 votants, per tant, estariem parlant, mantenint la proporció del vot independentista, d'un total de 1.500.000 vots independentistes. Això què representa? A les darreres eleccions al congrés, amb una participació del 70%, el PSC va obtenir 1.672.777 vots.Fa pensar, oi?

Penseu més, doncs. A la consulta per la independència de Montenegro, la UE demanava que la participació fos de més del 50% i el resultat favorable més del 55%. Segons això, suposant una participació del 50% parlaríem d'una participació mínima de 2.370.000 votants, El 55% haurien de votar sí a la independència, el 55% són 1.303.500.

Suposant una participació del 70% en un referèndum d'autodeterminació sota tutela de la UE, per a poder proclamar la Independència caldrien uns 2.000.000 de vots. Està clar que el que ha passat avui ens diu que això és possible. De fet, ens diu que potser avui ja és possible.

El missatge d'avui és aquest: la independència és possible. És a les nostres mans. Només depèn de nosaltres.

Que ningú no ho dubti. El d'avui ha estat un gran dia. Queda molta feina a fer i les properes onades al febrer i l'abril hauran de treballar-se a consciència. Cal analitzar molt bé el procés organitzatiu i els resultats d'avui i extreure'n conclusions de forma molt rigorosa. Però el resultat ha estat més que satisfactori. Tenim un objectiu i podem assolir-lo.

Felicitats als organitzadors i als votants. Sou molt grans!

Visca Catalunya Lliure! Estem en camí i ho aconseguirem!