Pàgines

dimecres, 20 d’agost del 2008

Escut antimíssils. NO A LA GUERRA

L'escut antimíssils dels EUA es desplegarà a països de l'antic bloc de l'est: Polònia, República Txeca...

La defensa dels EUA passa per envoltar Rússia de bases militars i d'armament d'última generació?

És això una "tàctica defensiva"?

Els russos se senten amenaçats, lògicament.

La meva visió de les coses és la següent: tant avui com durant la guerra freda, la maquinària de propaganda americana va inculcar la por a l'agressió soviètica i aquesta va ser l'excusa per derrocar governs d'esquerres, posar bases militars arreu i desenvolupar la més gran indústria de guerra que han vist tots els temps.

Avui,els EUA han anat un pas més enllà i han desenvolupat també el negoci de la guerra. La "defensa" dels interessos americans és, al mateix temps, una important font d'ingressos. La indústria de la destrucció i la reconstrucció són el negoci més pròsper dels Estats Units.

Estic convençut que a la cúpula dels Estats Units hi ha qui pensa que una guerra convencional amb Rússia, participant-hi directament o indirectament, limitada a l territori Georgià o, perquè no, als països de l'antic Pacte de Varsòvia, pot ser un gran negoci.

Més encara, si el resultat final d'aquest negoci és el botí del control dels recursos energètics russos.

A ningú no li interessa una guerra? no li interessa una guerra, cap guerra, als éssers humans. Tanmateix, quan la guerra és un negoci, aleshores hi haurà qui sí la trobarà interessant. Quan es "defensen" els interessos nacionals, aleshores hi ha qui justifica convertir-se en agressor.

Aquesta pàgina de kaosenlared ofereix un estudi sobre els conflictes bèl·lics actuals que afecten a un total de 23 països. No té en compte les zones dels anomenats "conflictes de baixa intensitat", que no són guerres obertes malgrat que sí que són escenaris de violència armada (seria, per exemple, el cas del País Basc).

Hi han guerres arreu. Hi ha indústria de la guerra i negoci de la guerra.

I ara, que algú m'expliqui per què l'escut antimíssils és defensa. Jo crec que els falcons de Washington estan disposats a cometre el crim d'encetar una guerra a Europa en nom dels beneficis i dels comptes de resultats. Volen empènyer als països de la OTAN a participar en una guerra contra Rússia. Guerra en la que els Estats Units seran els proveïdors d'armes a preus especials de temporada.

Jo seré una dany col·lateral? Ho serà el meu fill?

Tant malament està Europa que no pot engegar als EUA a pastar fang?

Tan malament està l'economia dels Estats Units que la única forma que se'ls acut per a redreçar-la és embolicar el món en una guerra? Tan bàrbars són?

Tan estúpids seran els governs europeus com per deixar-se arrossegar a aquest acte criminal?

Jo no vull cap guerra. Ni a Georgia, ni a Polònia, ni a la República Txeca, ni a Ucraïna, Ni a Rússia, ni, per descomptat, a Catalunya.

Jo crec que l'escut antimíssils és una provocació a Rússia. Crec que els Estats Units volen arrossegar a Rússia i a l'OTAN a un conflicte armat.

Crec que estem en mans de bojos sanguinaris. El seu negoci és el terror, la mort, la malaltia i la fam.

Un altre món és possible i necessari. Però compte que un altre món també és possible, i pitjor: un món en guerra, un món feixista, un món militaritzat. N'hi han que han vist negoci en aquest món i estan posant els mitjans per obtenir-lo.

Un altre món és possible. Però com serà depèn de les decisions d'avui.

NO A LA GUERRA!

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vorer que farà el nou president d'Estats Units, però com allí manen les multinacionals, poc importa....quina llàstima de món per culpa d'uns quants imbècils.