Pàgines

divendres, 19 d’octubre del 2007

estúpids homes blancs

Els estúpids homes blancs no se n'han sortit. Van enviar a "ballant amb llops" (sí home! el capo del ministeri de foment! el que es disfressava!) a que posés ordre a la reserva i fes que el cavall de ferro arribés sense més incidències al poblat, tot creuant els territori de caça.

Però, els ancestres i Manitú han impedit que "ballant amb llops" dugués a terme la tasca encomanada.

Els esvorancs, les avaries, les inacabables i molestes obres del cavall de ferro veloç han demostrat que, tot plegat, els estúpids homes blancs són més estúpids que no es pensen i que els guerrers indis tenien raó de queixar-se. Que no sempre es queixen per vici.

Tanmateix, la solució dels estúpids homes blancs serà pitjor que el remei. I ara diuen que per evitar mals majors reduiran el servei de trens.

Els estúpids homes blancs apliquen la saviesa antiga, però ho fan malament. L'home savi diu, "mort el gos, morta la ràbia". Però els estúpids homes blancs han entès que per curar la ràbia cal matar el gos.

Sí, és clar, si no hi han trens, no aniran amb retard, però el consell dels ancians no acaba de veure clara la solució. I els gentils pells-roja que utilitzaven el cavall de ferro cada dia per anar a treballar?

A "ballant amb llops" algú li hauria de dir que fotés el camps i deixés de fer l'indi. Per dir que serà millor que anem amb bus, no calia venir-se a viure a la reserva.

Això sí, el cap suprem dels homes blancs, el Pepe el Sonrisas, diu que el cavall de ferro arribarà a la data compromesa. Es veu que necessita la inauguració com aigua de maig, si no, potser els indis de la reserva s'enfadaran i els vots que obtingui no seran suficients per evitar que el cap suprem dels homes blancs passi a ser Marianico El Corto.

Estúpids homes blancs.