Pàgines

dilluns, 15 d’octubre del 2007

Blog Action Day

Avui, 15 d'octubre, es celebra el primer Blog Action Day, L'objectiu és conseguir que els blocaires del món o, si més no, una quantitat significativa posin avui, la clau és que sigui avui, un post sobre un tema triat. Per a aquesta primer Blog Action Day el tema triat és la preservació del medi ambient.
A mi ja m'està bé doncs és un dels arguments habituals d'aquest bloc. I justament també volia parlar del premi Nobel de la pau concedit a Al Gore i al IPCC.
Per mi, dels premis Nobel més ben donats dels últims anys. Al Gore tindrà totes les pegues que se li vulguin posar i tindré el dubte de si tot plegat no és més que una fantàstica campanya presidencial duta a escala mundial. Que potser ho és. I que si ho és, m'és igual.
Jo voto Gore. Els Estats Units són tan importants en la nostra vida diària que caldria reclamar per a la resta del món el dret a poder emetre algun tipus de vot, o a un cert percentatge de representats, quan es trien els diputats del congrés dels Estats Units.
Un cop més recomano el visionat la película "Una veritat incòmoda" basada en els PowerPoints de les conferències de Gore. El missatge és clar: el 1 - el canvi vlimàtic és un fet; 2 - Els canvis són impredibles, però cal témer que no seran per a bé; 3 - som a temps, cada vegada menys, però, de paliar en part els efectes del canvi. Al Gore proposa solucions: educació, consum responsable, aplicació intel·ligent de la tecnologia, reciclatge, transport públic i, el millor per mi, perquè no s'acostuma a mencionar, política. Participació en política, alineant-se amb els que defensen l'alternativa ecològica.
El premi Nobel de la Pau ens ha de recordar que la lluita per la defensa del medi ambient, per la protecció dels espais i els recursos naturals és la lluita pels drets dels nostres fills. És la lluita per tornar als nostres fills el món que ens han deixat en préstec.
Defensar el medi ambient és la forma de garantir que ens el propers cents anys ens estalviarem malalties, fam, dolor i mort, migracions massives i violències pel control dels recursos naturals. Tal vegada, potser estarem garantint la supervivència de la nostra espècie.
Al Gore és la cara mediàtica d'un Nobel que també ha rebut el IPCC, el qual, en les seves conferències i declaracions ha conscieènciat a governants i polítics de tot el món i ha posat en l'agenda dels estats la qüestió climàtica com a punt prioritari.
Felicitats a Gore i al IPCC pel Nobel de la Pau rebut. Espero que aquest reconeixement i el premi contribueixin a la lluita per la preservació del medi ambient. Ens interessa a a tots.
I en un altre òrbita, a veure si això del Blog Action Day també té èxit.