Pàgines

dijous, 26 d’octubre del 2006

Més enllaços

Avui afegeixo l'enllaç de eyeOS. L'escriptori virtual open-source que han muntat uns nois d'Olesa de Montserrat. Sembla que el servidor està desenvolupat amb PHP i que utilitza a fons AJAX. Google estava desenvolupant alguna cosa similar però sembla que aquests nois d'ha adelantat. De fet, no. N'hi han més d'escriptoris virtuals per Internet. Els WebOS que en diuen. Però, pel que es veu, eyeOS ha aconseguit cridar l'atenció i hi ha una comunitat creixent entorn d'aquest projecte.
El tema encara està verd però és prou potent. Parlem de que ja no cal res més que una connexió a Internet de banda ampla. Tota la resta és virtual. No cal ni disc-dur. No calen CD, ni DVD ni suport físic. Només xarxa. Tot virtual. Àdhuc les targes o claus de memòria deixen de tenir sentit. Perquè has d'endur-te res si la xarxa és a tot arreu?
Em pregunto com encaixarà això en el lloc del mon on més software, cine, musica i cultura en general es pirategen. Aquest és el país de la mula. I perquè? pel desig de posseir? "M'he descarregat això i allò", "tinc tants dvd i cd que ni els puc veure, però no puc deixar de descarregar!", "És la única forma de que et surti a compte la banda ampla", "qui te banda ampla és per piratejar".
És l'acumulació per la cara? és la única forma de rescabalar-se d'un preu de connexió abusiu? És la resposta als preus alts i els sous baixos? Crec que els preus de tot avui encara són un motiu que impulsa a la pirateria, però també crec que hi ha una raó psicològica profunda. En qualsevol cas, ginys com eyeOS potser suposaran un canvi en la forma com es veuen les coses. O no.