Pàgines

dimecres, 13 de gener del 2010

Salvem el Cabanyal

A Ciutat de València la Rita també es pensa que pot fer i desfer sense haver de donar explicacions a ningú, al contrari, el seu amic Paquitu li xala les gracietes com el qui més.

Fruit d'aquesta cordial compenetració i malgrat que el gobierno (en aquest cas, declaradament enemic, diguem-ho tot) del PSOE de Madrid els ha dit que no poden fer-ho, pensen tirar endavant el projecte de dividir el barri mariner del Cabanyal en dos. Aquest antic barri és patrimoni històric artístic de Ciutat de València.

Vet aquí el problema, un barri antic, popular, que no lliga gaire amb la Ciutat ultra-moderna que la Rita i el Paco han dissenyat per a oferir majors glòries a Espanya. I així, dit i fet, volen perllongar l'aviguda de Blasco Ibáñez, partint en dos l'històric barri i tirant a terra 1651 habitatges. Per fer-ho deroguen (de forma il·legal) la declaració del Cabanyal com a Bé d'Interès Cultural (BIC). Segons la Rita, ja no ho és. És il·legal, però al País Valencia, al PP ningú li para els peus. Com deia, doncs, la Rita i el Paco es carreguen el barri.

Bé, no seran el Paco i la Rita els que físicament tirin a terra aquests edificis vells. D'això s'encarregaran alguns bons amics seus d'empreses constructores que, segurament, en treuran un gran profit de tot plegat.

I al Cabanyal i als seus veins, que els donin pel sac. No sona gaire bé, oi? per això els veins, institucions, comerços... del barri mariner s'han organitzat en la plataforma Salvem el Cabanyal. també hi ha un grup Facebook per a qui vulgui saber-ne més i participar en la resistència.

Des d'aquí, solidaritat amb els veins del Cabanyal. Que tingueu sort. No se si se salvarà el barri, però el que és segur és que si no es lluita llavors segur que no. Endavant doncs.