Pàgines

dissabte, 22 d’agost del 2009

l'informe de Variant Perception

El "gobierno" diu que apujarà els impostos a les rendes més altes.

Però les rendes altes de veritat s'ho fan venir bé per a no pagar impostos. Això per una banda. Per l'altre, com que el problema és que l'estat s'està quedant sense diners, el que passarà de debò, digues-me profeta, és que ens apujaran els impostos a tots.

Apujar els impostos a les "rendes altes" és només la propaganda amb la que ho vendran.

És inevitable que apugin els impostos perquè l'estat cada cop està més endeutat i cada cop està gastant més diners en subvencions, ajudes, plans-E i merdes diverses.

Com les emissions de deute públic no les poden col·locar perquè a l'estranger ja veuen venir la patacada, l'únic recurs que els queda és apujar els impostos.

Ens apujaran els impostos. Què més passarà? que ens abaixaran els sous. El "gobierno" prepara un pla per a congelar els sous dels funcionaris. Amb el suport, i això sí que fa riure, de CCOO i UGT.

Però no té bon aspecte. Tot va sumant. O més ben dit: restant.

A Europa també hi ha qui veu negre el futur immediat de l'estat : Consulteu l'informe Variant Perception de 18 d'agost de 2009. El títol és prou clar: "Spain: The Hole In Europe’s Balance Sheet", traduït: "Espanya, el forat en el balanç d'Europa".

El que em desconcerta de l'informe de Variant Perception és que, malgrat que és citat al Financial Times, (o més propers, al madrileny Expansion i al català Economia Digital) no està clar qui són aquesta gent. Es tracta d'una anàlisi rigurosa? o respon a algun tipus d'interès?

En tot cas, la qüestió no és espantar a la gent. La qüestió és estar preparats per al que vingui i ,si és possible, aprofitar el moment per a canviar el que calgui. Les turbulències hi són. Si es tracta d'un sotrac passatger o d'una crisi fonda ho sabrem aviat.

Ja ha començat, sigui el que sigui. Un altre món és possible.