Pàgines

dimarts, 26 de maig del 2009

Vergonya

Ahir comentava que la Generalitat ajudaria a comprar cotxes. Avui se n'han sabut els detalls.

Ahir ja anunciava que no m'agrada gens aquest pla. Avui, en saber-ne els detall, confirmo i augmento el meu rebuig.

Que algú m'expliqui de on sortiran els quartos. No havíem dit que sense finançament no hi havia res a fer?

Que algú m'expliqui com és que la Generalitat donarà 500€ per ajudar a la compra d'un vehicle que pot arribar a costar... 49.000€, és dir, més de 8.000.000 de pessetes.

Qui es gasta 49.000€ en un cotxe tant se li en fot de 500€.

Qui es gasta 49.000€ en un cotxe no età cobrint una necessitat, sinó que està adquirint un producte de luxe. Un producte de luxe.

Jo em nego a que els meus impostos serveixin per a finançar l'adquisició de productes de luxe. Em nego. És inacceptable. Hi han malalts dependents que encara no han rebut l'ajuda per la dependència. En canvi, la Generalitat ajudarà a la compra de vehicles de luxe.

No. Inacceptable.

Per si fos poc, posen la següent condició per a l'ajuda que caldrà retirar un vehicle vell amb emissions de CO2 superiors a les del vehicle adquirit. Es tracta de donar-li a la mesura el caràcter "ecològic".

Però la realitat és que les emissions de CO2 del vehicle retirat mai igualarien el consum d'energia, recursos i emissions de CO2 necessàries per a fabricar el nou vehicle. Aquesta mesura és una imbecil·litat que l'únic que pretén és posar un vernís "akuluxista" per a fer més empassable la vergonya d'ajudar a l'adquisició de vehicles de luxe. Però és barroer. Se'ls veu el llautó. A qui volen enganyar? tan idiotes es pensen que som?

Merda de govern d'"askerras" i "akuluxista". Merda. És una vergonya.

No. No és d'"askerras"" "estimular el consum" d'aquesta manera. D'esquerres era afrontar la reconversió del sector de l'automoció quan era possible fer-ho sense traumes. Ara ja no es podran evitar els traumes. El sector està tocat de mort. Com mort està l'immobiliari (i ja fa pudor) i com començarà a morir-se el turístic aquest mateix estiu.

D'esquerres era anticipar-se i preveure mecanismes per a resistir l'escomesa de la crisi global i de la local. Però això no es va fer. Ni es fa.

Cal reconèixer--ho. A pilota passada, la batalla de l'estatutet durant la legislatura Maragall va ser una lamentable pèrdua de temps, amb un acte final en la present legislatura que serà la retallada del constitucional... Energies i temps perdut. Tanta angoixa per un finançament que encara està per veure. Minso resultat.

D'esquerres és promocionar el transport públic. Fer-lo arribar a tot arreu, amb horaris i qualitat. Ecològica és la dissuasió de la utilització dels vehicles privats. Ecològic i d'esquerres és el decreixement.

El que estan fent amb aquesta mesura no és ni d'esquerres, ni ecològic. És una merda.

I no, no salvaran llocs de treball del sector de l'automoció. El problema no és fer més barats els cotxes. El problema és el nombre creixent d'aturats. Els aturats no compren cotxes. Si els salaris baixen, no es compren cotxes. Qui pagarà els subsidis dels aturats? No els pagaran subsidi però els finançaran la compra d'un cotxe?

Estan jugant amb els diners dels impostos. Perquè? per quedar bé amb el mentider del ZP? que els ha promès aquest cop el ZP? que no saben que sempre menteix?

No i no. No amb els meus impostos. Sí, ja se que , precisament són impostos, és dir, he de pagar i callar. No som ciutadans, som súbdits. I, per això, he de passar la vergonya de veure com s'ajudarà a l'adquisició d'objectes de luxe, mentre que als malalts dependents que esperen ajudes els donen pel cul.

Però no. Amb els meus impostos no. Aquest sistema no.

Decreixement. Alternatives. Insubmissió.

Un altre món és possible.