Pàgines

dilluns, 20 d’agost del 2007

Nightwish, Sargento Rock, Tecnocucleo

Fa un parell de dies que em vaig descarregar d'Stage6 el videoclip de la cançó Amaranth de Nightwish. Els Nightwish tenen disc nou, "Dark Passion Play", i cantant nova, l'Anette Olzon, que ve a ocupar el lloc de Tarja Turunen.
Ja és desgràcia que descobrís tan tard a Nightwish. Just després del disc "Once", i quan Tarja estava a punt de ser separada del grup. La veu de Tarja ha marcat una època dels Nightwish i els seus seguidors han mostrat dubtes sobre la solvència de la substituta de la soprano finlandesa.
Anette no és Tarja, això està clar.
Jo no sóc crític de rock però se el que m'agrada. M'agrada aquesta cançó. M'agrada, i molt, el videoclip: la misteriosa història de l'angel caigut. Per no parlar de la fotografia i el color. El clip em sembla excel·lent. Espero poder escoltar aviat la resta de les cançons de l'àlbum. Em sento predisposat a que m'agradin. I sobre la nova veu, només dir que és diferent. La veu d'Anette és més dolça que la poderosa veu de Tarja. Caldrà veure com interpreta els clàssics de Nightwish. Però concedeixo el meu vot de confiança a la nova vocalista.
Per cert, amarant és el nom d'un gènere de plantes amb flor. Hi han espècies d'amarant que són ornamentals, d'altres són alimentícies, i d'altres són males herbes. En segona accepció, l'amarant també és el nom d'una flor imaginària que no es marceix mai.
El enllaç al video Amaranth de Nightwish porta a Stage6. El podeu veure si teniu instal·lat el reproductor web de DivX. Si no el teniu, aquí està la versió flv del YouTube.







Per acabar, enllaços i salutacions. Avui que parlo de música, aprofito per dir que mon germà Joan és el cantant d'una banda de trash-metal i que han publicat una cançó a la web.
A la tribu del Metal: foteu-li canya als altaveus i escolteu al Sargento Rock. La cançó és Culpable!
Tralla metal·lera autèntica.

I en un registre completament diferent, Primera release de Tecnonucleo del company MBS: Indet 1.0. Una tasca d'experimentació i col·laboració a través d'Internet. Què és Tecnocucleo? doncs "computer music, microsound, generative music, stochastic music, minimalism, glitch, music concrète, drone, noise"