Pàgines

dissabte, 25 d’agost del 2007

Festa major Sants-2007

Acabo de tornar d'una volta pels carrers guarnits per la festa major. Impressions: les obres del tren d'alta velocitat han fet mal a la festa. Enguany la fira s'ha ubicat a la rambla de Badal. El carrer Sant Antoni que gracies a la gent que atreia la fira aportava la continuïtat entre les dues bandes de la carretera s'ha esborrat de la festa amb el resultat que tot plegat queda com un pel deslligat.
Igualment com amb les de Gràcia, sembla que les festes de Sants no passen per la seva millor època. A Sants, que hi han menys carrers participants, les baixes es noten molt.
En tot cas, i a falta de veure encara els carrers Finlàndia, Sagunt, Plaça de la Farga i Guadiana el que sí que cal dir és que, malgrat tot, hi ha molta il·lusió i esforç posat.
Tots els carrers s'han guarnit. Tots són bonics i tots mereixen un aplaudiment. Tanmateix, cal felicitar a l'associació d'Alcolea de dalt pel seu homenatge als 30 anys d'Star Wars. Espectacular el destructor imperial que enfila el carrer Alcolea en direcció Tibidabo.


I molt bones les disfresses de soldat imperial amb que s'han presentat a recollir el primer premi avui al carrer Valladolid. Disfresses i equipament dignes de la legió 501. A l'entrega hi ha assistit el conseller d'interior Joan Puigcercós, fill de Ripoll però veí de Sants. Festa gran amb autoritats i tot.
I també em queda per passar, ni que sigui un momentet, per la festa alternativa. Festa que s'anomena alternativa, però que, de fet, ja és tan tradicional i imprescindible com la festa de les associacions de veïns.
Avui i demà encara hi ha festa als carrers. Avui i demà encara hi haurà música, patxanga i diversió al carrer.
La festa major de Sants és per mi l'última gran festa major d'estiu. La que anuncia la fi de les vacances. Després ja ve el setembre i la tornada de tothom a la feina. És el comiat de l'estiu quan el sol encara és el rei. Les festes de la Mercè venen després de tombar l'equinocci de tardor i anuncien la marxa cap la foscor de l'hivern.
Serà cosa, doncs, d'aprofitar el temps.
Que Sant Bertomeu, patró de Sants (i de Sitges i d'Igualada, si no m'erro), us acompanyi.