Pàgines

dijous, 10 de gener del 2013

Duran no dimitirà

Duran no dimitirà. Ha quedat prou clar. Una altre cosa és que el "facin dimitir" o que "el dimiteixin", però em sembla que això no passarà.

Evidentment que no dimitirà. Per què hauria de fer-ho? Només perquè ho va dir fa 10 anys? Au, va, és diuen tantes coses que després no es poden fer! Pregunteu al Rajoy què en pensa de tantes promeses que va fer i que després, sempre per circumstàncies externes, no ha pogut complir o, directament, s'ha vist obligat a fer el contrari del que prometia. Per què en Duran hauria de ser menys que el Rajoy?

"És que estem parlant de que s'han reconegut culpables!" I què? que no veieu la tele? que no sabeu que la forma de reduir les condemnes és declarar-se culpable? És curiós, oi? et declares culpable i et redueixen la condemna. "Però declarar-se culpable vol dir exactament això: que són culpables, per molt que els redueixin la condemna!" Ui sí, mira, que torracollons que sou alguns!

No, home, no. Duran no dimitirà. Seria molt trist acabar una carrera política tan brillant de forma tan poc llustrosa. Duran aspira a ser ministre del Regne d'Espanya, a veure si us queda clar d'una vegada per totes. Avui, més que mai,els seus serveis són imprescindibles pel seu país. Un país que representa arreu del món amb orgull en virtut del seu càrrec de President de la Comissió d'Exteriors del Congrés de Diputats, que entre d'altres coses, li concedeix un passaport diplomàtic.

I a Duran li agrada això de viatjar en Bussiness, amb un seguici, i allotjar-se en hotels cars, com fa no només quan va a l'estranger sinó també a la mateixa capital (la Capital de debò, no les de "provincias"), on té suite reservada a l'Hotel Palace. Casualitat? Palace, que vol dir palau. Connotació de luxe. Palau. com el de la Moncloa, o el de la Zarzuela, on és el poder "de veritat", no "l'autonòmic".

Per què què hauria de dimitir? Si fa el que li agrada! Per què deixar aquest nivell de vida? ben merescut que el té! Per què hauria de deixar càrrecs, honors, suites i luxes? doneu-me una sola bona raó!

"Perquè hi ha un finançament irregular!" Doncs els sociates més! i sense que calgui filar prim, de finançaments irregulars en trobem a tots els partits grans, i no em vull fixar en els petits. No és motiu per dimitir. Això ho fa tothom. Uns hipòcrites és el que són alguns!

No. No es motiu per dimitir. O potser sí. Però és igual. No pensa fer-ho. En tot cas, és un bon motiu per deixar de votar-lo. No voteu a Unió Democràtica mentre hi sigui el Duran. No voteu partits amb candidats corruptes o imputats. No voteu partits que són estrictament màquines de poder al servei dels seus líders. Feu campanya contra aquests partits. Denuncieu els seus casos de corrupció. Amb duresa. Cal depurar tota aquesta púrria.

Ja es prou patètic el sistema "democràtic" que patim com per afegir-hi partits de quadres, dirigits, a més, per egòlatres mentiders.

Cal un gran canvi de sistema. A més, i perdoneu, però algú ho havia de dir: És més necessari que mai ara que s'està fent un nou país. No es pot permetre que siguin corruptes i egòlatres els que dirigeixin aquest procés, o els que decideixin les línies mestres del nou estat.

No plegarà, no. Però se'l veu venir d'una hora lluny. Qui es deixi enganyar per aquest paio, que s'ho faci mirar.