Pàgines

dijous, 13 de setembre del 2012

XSiM explica la viabilitat econòmica de la Catalunya independent

Ho diré clar: malgrat el discurs d'avui a Madrid i que per molts es llegeix com un inequívoc missatge de marxar cap a l'estat independent, jo encara no m'ho crec. A dia d'avui, penso que si Rajoy ofereix ni que sigui una mínima escletxa per on encabir un difús "pacte fiscal", Mas es desdirà del pacte amb ERC i ICV de "no rebaixar" la petició de pacte i s'abocarà als braços del PP per esgotar la legislatura i apaivagar l'ensulsiada independentista.

És més, tinc els meus dubtes que un cop de porta de Rajoy al "pacte fiscal" que hauria de provocar una convocatòria immediata d'eleccions a Catalunya signifiqués el decantament inequívoc -amb fites i calendari a curt- de CiU cap a l'opció independentista. Ho sento. No me'n refio de CiU.

D'altra banda, programes com el "Divendres" d'avui em descol·loquen. Ha estat un programa indiscutiblement independentista. En algun moment, fins i tot, amb un punt de hooliganisme. La qüestió era ben cabdal. La mare dels ous: Quina és la viabilitat econòmica d'una Catalunya Independent? Sempre és interessant escoltar a Xavier Sala i Martín.

Podeu veure els vídeos al servei 3 a la carta: és llarg i està en dues parts, part 1 i part 2.

O, si preferiu, els podeu veure aquí: