Pàgines

diumenge, 29 de novembre del 2009

cosetes web 2.0

Un parell de cosetes: a l'adreça http://ves.cat hom hi pot trobar un escurçador d'adreces web. Per a què serveix això? doncs, com el seu nom indica, per escurçar adreces web i, per exemple, poder aprofitar millor l'escàs espai disponible en microblogs com twitter.

En particular, l'adreça del blog http://www.albertbaranguer.cat passa a ser http://ves.cat/abok.

Fem-ho més difícil: l'adreça permalink del darrer post és http://www.albertbaranguer.cat/2009/11/un-estudi-calcula-el-cost-per-als.html, aquesta mateixa adreça "escurçada" és http://ves.cat/abol. A twitter només disposo de 140 caràcters per tweet. Amb la primera URL, amb prou feines podria posar res més, amb la segona, tinc per una petita explicació. Vet aquí l'utilitat de l'escurçador. El tamany sí que importa. Com més curt millor. Quines coses, eh?

Twitter és una de les eines que agraden als departaments de màrqueting. Els blogs també, és clar, però els microblogs aporten aquell punt d'interacció, immediatesa i anar el gra que els poden convertir en una de les eines importants del màrqueting mix de la web 2.0. (blogs, microblogs, youtube o xarxes tipus facebook són, potser, les més conegudes, però no pas les úniques.)

Bé, jo no tinc res per vendre (o potser sí?) però, en tot cas, m'he creat el meu twitter, tot i que de moment el tinc un pel mort de fàstic. A veure si trobo algun addon per al Firefox que faci senzill enviar els tweets i amb això l'animo una mica. De fet, la idea és crear un facebook i un twitter per a la cooperativa, però primer vull veure com funcionen (i abans he de tenir alguna cosa sòlida que oferir, és clar).

Tot es posar-s'hi.