Pàgines

dilluns, 21 de setembre del 2009

tancs o democràcia?

Mira que en tenen d'opcions, començant per la de fer una campanya intel·ligent i convincent pel No o per l'abstenció, però, el cas, és que des de grups afins al PP ja hi ha qui, a rel del resultat de la consulta d'Arenys de Munt, diu que el que cal és enviar els tancs.

I llavors penses que t'entren unes ganes boges de poder dir que sí a la independència en una consulta com la d'Arenys, o de que un President de la Generalitat amb majoria absoluta al Parlament surti al balcó de la Plaça de Sant Jaume i proclami la República Catalana, de forma unilateral, i com aquesta és aclamada per la multitud.

En fi. Caldrà esperar. Però poc a poc, es va sumant. El passat dissabte, Esquerra va anunciar que 11 municipis amb alcaldes d'ERC faran una primera onada de consultes com la d'Arenys. Tant de bo que l'onada acabi arribant a Barcelona. Jo també vull votar. I vull que els que no volen la independència també puguin votar. Perquè és el seu dret i perquè la democràcia funciona així.

I aquesta és la forma com es juga aquest joc, encara que a l'òrbita del PP hi hagi qui pensi en tancs. Doncs no. A la Unió Europea les coses no s'arreglen amb tancs. Si més no, de fronteres de la UE cap endins.

Si Catalunya proclama la independència no podran enviar tancs, així que més els val anar pensant una altre estratègia qu tingui en compte, ves quina cosa, la democràcia, i que superi la legalitat per entrar en el terreny de la legitimitat. No és per casualitat que 300 anys després, encara no hagin estat capaços de trobar una estratègia d'aquesta mena.


Com una imatge val més que mil paraules, aquí està aquest acudit gràfic del Manuel Puyal, publicat al número 153 d' "Esquerra Nacional".