Pàgines

dilluns, 14 de setembre del 2009

1046 barracons

Avui ha començat l'escola. He pogut portar el nen a l'escola i ell, que és molt valent i en tenia moltes ganes, ha sortit ben decidit i corrent de casa a trobar-se amb els seus amics i amb la seva senyo. Jo, és clar, ben orgullós de portar el meu fill a l'escola el primer dia de classe.

En tornar m'ha explicat totes les coses que ha fet avui. Que si les presentacions, que si han fet una fitxa, que si la mascota de la classe...

Ara és al llit. Jo he aprofitat per llegir els diaris digitals i escriure un post. He buscat una notícia que he sentit per la ràdio tornant cap a casa. L'he trobat, com no, al Vilaweb.

La notícia és que enguany hi han 1046 barracons (o mòduls prefabricats, segons l'eufemisme emprat a la propaganda del departament d'ensenyament).

Portem unes setmanes amb la "introducció de la informàtica a les classes" i els 30.000 ordinadors que es "repartiran" (sobre una població total d'1.200.000 alumnes a bressoles, escoles i instituts). Es "repartiran" a 150€ la peça. A mi, aquest repartiment i aquest preu, em fan pensar molt malament. De fet, la introducció dels ordinadors a les escoles fa un tuf d'imprevisió i d'haver fet les coses a cuita corrents que mareja. Tanmateix, la noticia s'està venent com un gran èxit i n'hi han que ja s'estan posant medalles.

Nota: avui he llegit més coses sobre la configuració de l'ordinador triat: "El model d'ordinador homologat que es preveu generalitzar entre els estudiants és el Toshiba NB200, amb boot dual de Linkat i Windows XP Pro, versió en català, amb el programari ofimàtic Open Office i Microsoft Ofice 2007." Aquesta informació tot i que matisa aquest post, no li en treu validesa. Per mi, la informació que m'ha arribat del pla del departament em fa creure que és malbaratador i té errors greus.

Per l'altre banda, resulta que aquest estiu qui més qui menys tothom a vist o patit les obres del pla-E.

Tothom està d'acord, o això diuen, que la sortida de la crisi demana canvis estructurals profunds, començant per la inversió en educació.

Doncs bé: 1046 barracons.

I jo demano: en què collons s'han gastat els calers del plan-E? és que hi ha alguna cosa més prioritària que tenir escoles decents i ben equipades? en comptes de fer forats estúpidament per a tornar-los a tapar no es podien haver fet 1046 aules i la quantitat d'escoles que calguessin? No és aquesta la millor inversió possible? És que no hi ha ningú en tot el puto departament d'ensenyament capaç de fer una previsió de les escoles i equipaments docents necessaris d'un any per l'altre?

És sagnant i punyent. Cada any igual. No hi han excuses.

Des que el departament està en mans del PSC cada any, cada any, estem igual:

Ernest Maragall, dimissió!