Pàgines

dimecres, 14 de gener del 2009

borses, estructural, hipoteca a 900 anys i Barajas

Apunts ràpids abans d'anar a dormir. EL Telenotícies d'avui ha estat d'allò més interessant.

1 - Dilluns negre a les borses. La notícia se suma a les dades d'atur de la setmana passada. Els plans de rescat han servit per alguna cosa? Sembla que no. Potser encara és massa d'hora per veure els resultats. Jo crec que no es veuran resultats. Per una raó, perquè el problema és sistèmic. Sistèmic implica processos en moviment. És dons, de causes més profundes que si el problema fos només estructural, Estructural es refereix a les relacions estàtiques.

2 - Tanmateix, no crec que els senyor Jauregui estigués per aquests matisos. Estructural és la paraula que ha utilitzat el Ramón Jauregui del PSOE per referir-se a dos milions d'aturats, dels més de tres que hi han avui, i pujant. Segons aquest senyor ni quan l'estat anava millor es va poder reduir l'atur per sota dels dos milions d'aturats, perquè com "s'han cansat de repetir", aquest atur és "estructural".

Quins collons.

I a ningú no se li ha acudit pensar, en més de 30 anys de democràcia, en canviar les estructures?

(La "democràcia" ha tingut del 1978 al 2009 més de trenta anys per a canviar les "estructures". No val a dir que la dictadura ho havia deixat tot molt malament. Que jo sàpiga, la guerra va acabar el 1939 i el dictador la va dinyar el 75. De 39 a 75 van 36 anys. Aviat farà tant de temps de "democràcia" com de dictadura)

Si 30 anys després l'atur és estructural llavors la conclusió és que tant aquella cosa que es deia UCD, com el PSOE, com el PP han estat pixant fora de test durant tots aquests anys. I ja posats, potser que certs partits que han ocupat governs autonòmics durant dècades que també s'ho facin mirar. I sí, els que estan manant ara, que assumeixin la seva responsabilitat també.

3 - Un gerontòleg afirma que un home pot arribar a viure mil anys. Sorprenent. Adonem-nos que aquesta és la solució a la crisi. Es poden re-finançar les hipoteques a 900 anys. Clar que si això ho saben els especuladors immobiliaris segur que veurem una pujada de preus dels immobles. "Es ven pis de 30m2 per, calculem: 1000€ al mes, per 12 mesos l'any, per 900 anys , un total de 10.800.000€". Oi que és absurd? doncs, de fet, és igual d'absurd com si en comptes de 900 anys en posem 40. En aquest absurd s'ha viscut els darrers anys.

i 4- L'OCU denunciarà AENA i IBERIA pel caos a Barajas. Mira que bé. Jo recordo que fa un parell d'anys es va viure un estiu a Barcelona sense rodalies, sense llum, amb col·lapse a les autopistes i amb ocupació de pistes al Prat. Veurem què passa ara. Em fa l'efecte, però, que aquest cop sí que es tallaran caps. (Maleni dimissió?)
La diferència respecte els fets de fa un parell d'estius, és clar, és que aquest cop han passat a Madrid.

Hi ha un cinquè punt, però mereix post apart.