Pàgines

diumenge, 25 de gener del 2009

Plan-e

Es veu que això del Plan-E del govern espanyol servirà per a que els ajuntaments puguin fer molta obra pública d'aquella que, en podríem dir, secundària: projectes d'enllumenat, de pavellons esportius, arreglar carrers...

Es tracta d'injectar diners al malmès sector de la construcció i fer que tingui feina durant una temporadeta.

D'aquesta forma pretenen crear més de 200.000 llocs de treball a tot l'estat.

Potser és el millor que poden fer. Si és així, però, que Déu ens ajudi.

Perquè en aquest darrer any, s'ha perdut més d'un milió de llocs de treball. per primer cop en molts anys s'han destruït llocs de treball. Es preveu que l'atur continuarà creixent. Aquesta és una mesura purament de contenció.

Amb prou feines és de contenció. estan abocant recursos públics en obres que ni tan sols són estructurals. Jo ho veig així: cada cop som més pobres, però en comptes de fer reformes necessàries o d'estalviar, a manca de res millor, es gasten els calers en ...feinetes per fer bonic?

És una broma? doncs segurament no. Segurament és l'únic que es pot fer perquè ja s'arriba tard per a a canviar les estructures. Quan l'edifici està ensorrant-se ja no es pot apuntalar. Ja no s'arriba a temps de tenir un sistema educatiu públic i gratuït amb garanties. Un sistema que hauria d'haver donat professionals, tècnics, quadres, teballadors de qualitat... Ja no s'arriba a temps de canviar la base de l'economia del totxo a la industria. Ja no s'arriba a temps de posar al dia les telecomunicacions digitals, les pìtjors i més cares d'Europa. Ja no s'arriba a un munt de coses. 30 anys de "democràcia" no han estat suficients, oi?

De fet, només queden calers per pintar les parets i posar una font, i que uns aturats que ho havien de ser avui ho siguin d'aquí uns dies, quan hagin acabat la feina.

Aquest és el Plan-E. ZP no dóna per més. (Ni el Marianicu, ni el Monty, ni l'Arthur...)