Pàgines

dijous, 26 d’abril del 2007

Carrasqueta, llistes i hubs

Diuen que el Camps segueix entestat a tancar el repetidor de la Carrasqueta i deixar Alacant sense TV3. Es veu que l'home està encabronat perquè no li va sortir la gran jugada de tancar tots els repetidors per commemorar la victòria dels seus a Almansa. Diuen que serà demà a les 11:00. Veurem què acaba passant.
Mentrestant, al Principat, CiU està impugnant llistes d'independents perquè diu que es tracta de llistes encobertes dels partits de l'Entesa i que la gent té dret a saber què vota. Home, no entenc perquè ERC preferiria presentar-se sota una marca diferent. A mi em sembla que si els candidats d'aquestes llistes diuen que són independents, doncs serà veritat. Però l'argument resulta un pel paradoxal si tenim en compte com es queixaven a CiU de que els partits de l'Entesa no es van presentar junts, i que la gent tenia dret a saber què votava. CiU està copiant el pitjor de l'estil PP: facin el que facin, el que fan els altres sempre està malament. I si no ets dels meus, ets el meu contrari. Àdhuc si aquests altres són els candidats independents en llistes de pobles petits.
I última: Les companyies aèries que opten a la terminal sud no estan per la tasca de fer-ne un hub internacional. "La Generalitat entén que cap aerolínia vulgui fer del Prat un aeroport internacional". Ho entén. Jo també ho entenc. Entenc que quan t'has passat els últims 300 anys sent "el motor" d'un estat centralista amb dirigents que diuen que cal bombardejar Barcelona cada 50 anys, entenc que, per a certes coses, t'has quedat endarrere. Entenc que quan l'estat duu anys acordant amb altres estats bilateralment que els vols han d'entrar per Barajas, aquí no hi ha res a fer. No es recuperarà per decret, ni en una setmana, ni en un mes, ni en un any, tot el que s'ha perdut sent "el motor" d'un estat centralista amb dirigents que diuen que cal bombardejar Barcelona cada 50 anys. Jo també ho entenc. El que no entenc és que molts compatriotes encara no ho entenen. Potser és que ja va tocant la revisió dels 50 anys. O justament per això.