Pàgines

dimarts, 21 de novembre del 2006

Àgora, CIS i XML

Apunt nocturn de darrera hora. Avui he pogut veure el final de l'Àgora i constato que: A CiU encara li dura l'atac de banyes; El Ridao cada dia m'agrada més; el Vendrell s'ha dedicat ha estomacar al Felip Puig a dues mans. De totes formes, cap novetat. No li han fet cap cas al Rivera que ha quedat com una mica friqui (a aquest noi li falten taules per barallar-se amb aquests taurons). I repetició pesada del ja vell argument de que si hem guanyat, que si l'autoritat moral, que si no se què... al qual han respost amb acció de govern passada i amb projectes d'acció de govern futura. En fi. Debat fluix i de poca volada pel meu gust.
Enquesta del CiS que indica una certa baixada de CiU i una certa pujada d'ERC. Interessant. De totes formes crec que ha arribat el moment en que ERC ha de deixar d'anar als caladors de CiU i plantejar-se de forma enèrgica el creixement cap a l'esquerra. El meu somni seria un país on la relació de forces a l'esquerra fos amb l'actual número d'escons d'ERC i PSC intercanviats (una mica millor per ERC, posats a demanar). Aquesta legislatura, perquè no, podria ser útil per avançar en aquesta direcció. El que està clar és que el referent de l'esquerra a Catalunya ha de ser un partit que no tingui les complicitats del PSC amb el PSOE. Seria interessant que la suma dels diputats d'ERC i CiU al congrés de Madrid tingués capacitat per vetar els pressupostos de l'estat, cosa que avui no passa. Encara que, ja posats, crec que el dia que tinguem partits de dreta nacional i d'esquerra nacional autènticament referents de dreta i esquerra, poc més pressupostos de l'estat espanyol caldrà votar. Per somiar, que no quedi. i, què coi, qui diu que és un somni que ERC sobrepassi al PSC a mig termini?
I final. He passat els articles publicats (em falta aquest!) a documents XML, de forma que podré penjar-los en un espai web dels que tinc per aquests mons de Déu. He pensat fer un navegador pels articles que utilitzi la llibreria d'AJAX per carregar els documents i després DHTML i JavaScript per posar els diferents elements en capes. He de fer alguns experiments encara, però. Serà un exercici interessant. I ja posats, a veure si puc utilitzar la llibreria DOJO per a fer una presentació ben maca. Tot serà que trobi temps...