Pàgines

dilluns, 27 de novembre del 2006

WAMP, CatInfo, Leti i Escòcia

Molt ràpid, que és tard:
He instal·lat l'Apache2.2 i el PHP5. Com ja tenia instal·lat el MySQL ara ja puc dir que tinc una plataforma WAMP muntadeta per a fer els meus experiments domèstics entre entrada i entrada al bloc. El LAMP a Linux es munta sola amb qualsevol distribució. I, de fet, l'he tingut muntada algun cop encara que ara no. De totes formes, com passo moltes més hores en Windows que en Linux, em "calia" muntar-lo al Finestretes.
Segon: Per Catalunya Informació feien un reportatge sobre el conflicte al Txad. Un altre guerra amb gent patint. Conflicte enquistat i antic. Sembla ser que provocat per una descolonització feta, com les altres, pensant més en la metròpoli que en el nou estat. Bé, el cas és que m'interessava el reportatge però un parell de cops ha passat el següent: Un expert fa una explicació, la seva veu baixa de volum i tapant-la el presentador del reportatge diu "El senyor tal que és expert en això, professor en allò i premi en no se què" i torna a pujar la veu de l'expert. Prou per perdre's la meitat de l'explicació i creure que l'editor del reportatge en qüestió s'ha tornat boig. Doncs ho han fet un parell de cops! M'he quedat sense sentir les explicacions dels experts que em podien interessar i que ara recordaria per sentir, a canvi, el nom del senyor i un extracte del seu curriculum, que ja no recordo. Què és més important? la opinió de l'expert o el seu curriculum? Primer he pensat que era incompetència de l'editor del programa, però, de fet, és una pràctica habitual. Sembla ser que queda bé això de tapar la veu dels experts. Queda dinàmic i fluid i tota la pesca. Doncs a mi no m'agrada. I m'he quedat sense saber que deia aquell senyor.
Tercer: la Leti tindrà una nena. M'encanta. A veure si tenen collons de demanar una reforma de la constitució per a que les dones puguin regnar. Resulta que això s'haurà de votar en referèndum. Només espero que ho insinuïn per demanar immediatament que el referèndum sigui per dir si es vol monarquia o república i, ja posats, per preguntar si els catalans i els bascos volen seguir sent subdits espanyols. Per dir-ne només un parell.
I final: Per cert, que Escòcia se'ns avançarà! si les enquestes es tradueixen en realitats, tindrem un nou estat europeu abans que no ens pensem. Un company de feina anglès diu que per ell, fantàstic. "Els escocesos tenen un parlament propi on els anglesos no tenim veu. Els escocesos, en canvi, sí que tenen veu al parlament britànic. Pensa que els anglesos no tenim més parlament que el britànic. Així que, per mi, millor que facin la seva pel seu compte i que els anglesos puguem fer la nostra". Cosa que m'ha fet pensar una vegada més en la fal·làcia de l'estat de les autonomies i el "café para todos". En qualsevol cas, el que és evident és que a cap anglès se li ha passat pel cap enviar als tancs, a la Navy, a la RAF i al James Bond a impedir que els escocesos tirin per lliure. Molts cops els independentistes catalans busquem exemples als que assemblar-nos, però el problema no és que els catalans ens puguem assemblar més o menys als escocesos, el problema és que els espanyols no s'assemblen gens als anglesos.
Paciència. Amb temps i una canya. Però tampoc tant. Espero per aviat la majoria independentista al Parlament de Catalunya. N'estic segur. Ho veuré. Ho viuré. Jo viuré en una Catalunya Lliure.