Pàgines

dissabte, 7 d’octubre del 2017

Tot esperant la Declaració d'Independència (4)

Avui estaven convocades arreu de l'estat concentracions de signe divers: per una banda, a les 12h  al davant dels ajuntaments es convocaven les concentracions de la plataforma #HablemosParlem. Al mateix temps també es feien concentracions en defensa de la unitat d'Espanya.

A les concentracions en defensa de la unitat d'Espanya les consignes eren molt clares. Detenció dels independentistes i ma dura. Tot barrejat amb banderes amb pollastre i insults i agressions a aquells que, imprudentment, gosaven discrepar. Cap novetat. El franquisme sociològic de tota la vida, només que ara té com justificar la seva agressivitat.

A les concentracions de #HablemosParlem crida al diàleg. Molt bé. Però a diàleg sobre què? Parlar per parlar està molt bé però parlar de futbol, per exemple, no arregla res del que ha passat. I què ha passat? doncs que el diumenge 1 d'octubre una gent van voler votar, i una altre gent els van atonyinar, i tot i que els atonyinaven, els primers vana anar a a votar. tants com 2.300.000, sobre un total de 5.500.000 que estaven convidats a votar. I d'aquests que van votar, 2.000.000 van dir que volien la independència. És molt important no perdre l'anterior de vista, i és molt important no perdre els motius i el camí que porten al referèndum del passat diumenge. Un camí llarg, de molts anys, i unes arrels profundes.

Està molt bé demanar diàleg, però ara mateix, els problemes greus de diàleg sembla que estan més enllà de les fronteres catalanes. No és diàleg el que va proposar F6. Diàleg, en canvi, és el que va demanar Puigdemont. Suïssa, país que no pertany a la UE, s'ha prestat a fer de mitjancer en aquest diàleg. Però Rajoy diu que "la unidad de España no se negocia". Si no parlem d'això, de què parlem llavors? Diàleg, molt bé. Però jo veig aquí a uns disposats a parlar, des del respecte i d'igual a igual, d'un problema real, i d'altres que no volen parlar.

El que volen és que es renunciï a la Declaració d'Independència. La DI és irrenunciable. És irrenunciable des del dia 1, no pel resultat del referèndum  -que també- si  no, sobretot, per la gent que va aguantar els cops, les càrregues, els insults i les humiliacions per poder votar, per defensar el seu vot, per a poder ser comptats.

Està molt bé demanar diàleg, però dos no dialoguen si un no vol. No es tracta de parlar de tot, es tracta de que el dilluns, o el dimarts es farà la Declaració d'Independència i si es vol parlar ha de ser d'això, que és el que crema, no de futbol, o de models federals, o d'acudits de catalans. Una oferta de diàleg genèrica no és res. A més, que se sàpiga, l'estat espanyol no ha fet cap oferta de diàleg, ni genèrica ni no genèrica, l'únic que diu és que la Declaració d'Independència no es pot fer o vindran "males mayores".

Jo només veig amenaces. No veig diàleg per enlloc. Comença a ser urgent fer la Declaració d'Independència. Potser no serà dilluns. Haurà de ser dimarts. Més enllà no estarà justificat i seria una manca de respecte a la dignitat demostrada per la gent que van  estar defensant amb els seus cossos el dret de cotar de tots. Que van rebre els cops i els insults per protegir les urnes i qui volgués pogués votar.

Diàleg. Està molt bé el diàleg. Demà hi haurà una manifestació d'unionistes dialogants. Podeu comptar els 10.000 policies nacionals i guàrdies civils que estan fent turisme per Catalunya aquests dies, que segur que van a manifestar-se festiva i cívicament. No només, també comptaran amb el suport de "catalans" vinguts de tot arreu de l'estat espanyol, convocats per partits ultres de tota mena. Vindrà el milloret de les espanyes. Potser fins i tot hi haurà gent del PSC, que ha demanat a la militància que hi vagi. Camuflats, és clar, no fos que els fatxes els descobrissin que també els obririen el cap. La veritat, espero que amb tantes ganes de dialogar ningú prengui mal.  Amb prudència, des del sobiranisme s'ha recomanat que ningú s'acosti a aquesta mani. Els mossos ja s'encarregaran de vigilar que no trenquin gaires coses. Amb els aldarulls ja hi podeu comptar.

En fi. Queden hores per a la Declaració d'Independència. Diàleg, sí, caldrà diàleg, però serà per a fer el repartiment d'actius i passius. I no serà per les bones, també hi podeu pujar de peus. Caldrà alguna cosa més que la mediació suïssa en aquest repartiment. Però ja arribarà i ja veurem com va, quan toqui..

De moment, demà millor no apropar-se al centre, i compte que després de la mani fatxa viurem un dia de "caza al catalán", que és com els fatxes entenen el diàleg. Atents, alerta i denuncia al mossos i la guàrdia urbana si hi han brètols que fan destrosses. Paciència. No serà pitjor que quan rebem la visita de hooligans i supporters d'equips de futbol.

O sigui que tranquils, atents, i seguim.