Pàgines

divendres, 8 de setembre del 2017

Aprovada la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

La proposició de llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República ha estat aprovada per 71 vots a favor, 10 en contra i cap abstenció.

S'ha suspès la sessió fins demà a les 10h.

Les diputades i diputats de JxSí i la CUP estan fent honor a la seva promesa electoral. Cal agrair-los l'esforç i el coratge. Això encara no ha acabat i, certament, venen dies molt durs, però ahir i avui, com mai, s'han fet mereixedors del meu respecte i del meu aplaudiment i puc dir amb orgull que són els meus representants, que avui em sento ben representat per tots i cadascun d'ells. Gràcies.

El pas més important ja està fet. En aquests moments la constitució espanyola ja no és la norma de rang superior a Catalunya.

Aquest pas era imprescindible i necessari per donar cobertura legal al referèndum de l'1 d'octubre. Fixeu-vos que era necessari perquè no s'ha pogut pactar el referèndum. Amb un referèndum pactat no hauria calgut fer aquest pas que, de fet, és una declaració d'independència implícita (jo ho veig així, per molt que es digui i es repeteixi des del govern de Catalunya que no és una declaració d'independència).

La negativa al diàleg per part de l'estat espanyol ens -els- ha dut a aquest punt. El seu nacionalisme supremacista els ha impedit ni tan sols plantejar la possibilitat de referèndum.

Tant se val.

Ara cal seguir avançant i només depèn de tots i cadascun de nosaltres. 

És el moment de la veritat. No ens poden tremolar les cames.


L'11 de setembre ha de ser la major mobilització de totes.

L'1 d'octubre, votarem.

Guanyarem i proclamarem la República.