Pàgines

divendres, 15 de setembre del 2017

#1Oct. Arguments pel Sí - 1. Educació.

Només quinze dies pel referèndum! Aprofitem-los, doncs, per acabar de decantar a aquella indecisa o indecís que -malgrat els esforços del Gobierno de España- encara no sap que votarà sí.

Primer de tot, un vídeo. Per guanyar, primer cal anar a votar. Vas néixer amb capacitat de decidir, hi renunciaràs?.Seguim. L'Assemblea Nacional Catalana ens aporta l'argument definitiu per votar sí i esdevenir República : ja no caldrà que siguem independentistes. S'haurà acabat aquesta ratllada i, per fi, ens podrem dedicar a ser ciutadans amb els drets i deures d'un ciutadà d'un país nou i democràtic, sense cabòries addicionals. Vist el panorama, és un argument potent. Gairebé definitiu.Entrem en matèria. Parlem d'Educació. Arguments per votar sí :

Cal votar sí perquè...

L’educació és un element indispensable per a la igualtat i la llibertat dels individus i de la societat. L’Estat espanyol ha canviat sis vegades el marc legal del sistema educatiu en els últims trenta anys basant-se en criteris polítics, ha imposat més hores en castellà i n’ha ofegat el finançament.

La República catalana aposta per un sistema educatiu que garanteixi la plena competència del seu alumnat en tots els àmbits curriculars de coneixement i que situï Catalunya al nivell dels països capdavanters de l’OCDE.

Votar Sí..

- A una escola catalana de qualitat.

- A un finançament que permeti exercir els drets i deures dels alumnes, els treballadors i els centres.

- A un sistema educatiu estable i que no canviï cada vegada que hi ha un nou Govern.

- A l'escola inclusiva amb els recursos realment necessaris perquè sigui d'alta qualitat.

- A una educació que no discrimini per nivells.

- A garantir el dret a l’accés a l’educació des dels 0 anys.

- A la formació del personal docent, inicial i permanent, d'alta qualitat, tant pel que fa als continguts com a la metodologia i la didàctica.

- Al reconeixement social de la professió docent.

- A les substitucions de mestres i professorat des del primer dia.

- A preparar l’alumnat per a un bon accés al món laboral.

- A facilitar l’accés als estudis superiors amb un bon sistema de beques i de crèdits universitaris.

Per a un model educatiu de qualitat, la resposta és Sí.(Continuarà...)