Pàgines

dimarts, 23 de febrer del 2010

Mani de CCOO-UGT contra la jubilació als 67

Manifestació de CCOO-UGT contra el retard de l'edat de jubilació als 67 anys. Per fi, una mobilització! tanmateix, de què estem parlant? de manifestacions a les sis de la tarda, no fos cas que algú perdés hores de feina.

En fi, benvinguda sia la mobilització,encara que sigui de pa sucat amb oli i que molta gent ni se n'hagi assabentat (per descomptat, el ZP no se n'ha assabentat).

Només espero que més mobilitzacions segueixin a aquestes manifestacions, que jo veig tímides i amb ganes de no molestar.

Demà, a Grècia, hi ha convocada una vaga general per protestar contra moltes coses: contra el pla "d'austeritat" de la UE, però també contra una classe política corrupta. Crec que no m'equivoco quan dic que demà veurem unes mobilitzacions d'una intensitat que, pel contrast, faran caure la cara de vergonya als organitzadors de les manifestacions d'avui.

I és que aquí no hi ha voluntat de confrontació. En acabar la manifestació d'avui al Pla de Palau, el secretari de CCOO ha vingut a a dir que el govern ha de plegar-se a negociar perquè "val més la pau social que el conflicte social". Sí, és clar, ves a saber que els prometrà ZP al Toxo i al Méndez a canvi de la "pau social". I pobres d'ells que se'l creguin. També els enganyarà. Si ZP enganya al Toxo i al Méndez tindrà el rècord d'haver enganyat a tothom.

Coi,tenen raó els del PP quan diuen que si el Rajoy fos president, amb les mateixes circumstàncies ja li n'haurien fotut tres de vagues generals. Al ZP res. Què els dona el PSOE a CCOO-UGT? com és que són tan indistingibles? Per què fa l'efecte que CCOO-UGT són una eina més del govern i del sistema i no un poder democràtic amb capacitat de representació dels treballadors? Per què fa tant l'efecte que CCOO-UGT funcionen en vertical i de dalt a baix?

Cada cop em convenço més que l'autèntica esquerra és l'extra-parlamentària, i que per a trobar sindicats de veritat cal buscar-los entre els anarquistes CGT i CNT, o sindicats amb compromís nacional i de classe com podrien ser CSC, O alternatives com Co-Bas.

Em temo que avui CCOO-UGT són els principals garants de la "pau social". Tant de bo m'equivoqui però em temo que a molt més no aniran. I caldria. Tant de bo que la manifestació d'avui -que quedi clar també, màxim reconeixement i respecte per als manifestants- sigui el primer pas per dur a CCOO-UGT a la vaga general.