Pàgines

dilluns, 20 de juliol del 2009

Un gran pas per a la humanitat

Fa 40 anys l'Apollo-11 va arribar a la lluna.

Neil Armstrong va gaudir de l'honor de ser el primer ésser humà que posava el peu en un cos celeste diferent de la Terra. "That's one small step for a man, one giant leap for mankind ".

El primer humà en orbitar la terra fou Iuri Gagarin (Юрий Алексеевич Гагарин), al 1961.

No era el primer terrestre en abandonar el planeta. La primera terrestre fou Laika (Лайка) a bord de l'Sputnik-2., gairebé 12 anys abans, el 1957. Aquell viatge va acabar tràgicament per a la tripulant.

L'Sputnik-1 (Спутник, "Company de viatge") fou el primer giny artificial en orbitar la terra. També el 1957, uns mesos abans que l'Sputnik-2.

El darrer viatge d'humans a la lluna el realitzà l'Apollo-17, l'any 1972. D'aleshores ençà, altres vehicles terrestres no tripulats han arribat a la lluna on han completat missions diverses.

Crec que la navegació i exploració espacial són "el projecte" de la humanitat. Només es coneix la vida a la terra. Potser hi ha vida a altres llocs de l'univers, però només hi han proves fefaents de la seva existència a la Terra. Doncs bé, el projecte de la humanitat és escampar la vida per l'univers. El perquè som aquí és "per portar la vida arreu". El sentit de la nostra vida pot ser ben bé aquest: trascendir la Terra. A on anem? al cel, a les estrelles.

En definitiva "dur la vida arreu", que no és més que "protegir la vida".

Protegir la vida. El viatge a l'espai comença a la Terra. El primer pas del viatge a l'espai és protegir la vida a la Terra.

Carl Sagan ens va deixar una serie extraordinària i inspiradora: Cosmos. Imprescindible.


Per arribar al cel ens cal estimar la terra. És l'únic que tenim. Propera estació, la Lluna.

Un altre món és possible.