Pàgines

dimarts, 7 de juliol del 2009

rock-paper-scissors-lizard-spock

Avui, frikada.

No és meu, està extret del Racó Català. I allà informen que ho han tret d'una serie de TV: "The big bang theory".

Es tracta de la versió sofisticada i trekkie de l'antic, hom diria llegendari, pedra-paper-tisores: el pedra-paper-tisores-llangardaix-spock. En anglès: rock-paper-scissors-lizard-spock.

A les tres formes de pedra, paper i tisores se n'afegeixen dues més: el símbol de la salutació vulcaniana, amb la ma estesa i els dits separats fent dos grups, índex i cor, per una banda, i anular i petit per l'altre. Els trekkies de debò ens identifiquem entre nosaltres fent ús d'aquesta elegant salutació extraterrestre. A més, s'afegeix el símbol del llangardaix: les cinc puntes dels dits de la ma s'ajunten assemblant-se al cap d'un animal.

L'aparició d'aquestes dues figures noves estableix noves relacions. Per a cada figura ara n'hi han dues que la vencen i dues que en son vençudes. Les relacions entre pedra, paper i tisores són les clàssiques però s'hi afegeixen les noves figures. Les regles queden de la següent forma:

Les regles clàssiques:

Les tisores tallen el paper
La pedra esclafa les tisores
el paper embolica la pedra

I ara comença la diversió:

Spock vaporitza la pedra
Spock esclafa les tisores
El llangardaix enverina a Spock
El paper refuta a Spock
El llangardaix es menja el paper
Les tisores escapcen el llangardaix
la pedra esclafa el llangardaix

El resum gràfic de les relacions és el següent dibuix, que sigui dit de pas, recull una saviesa profunda. La forma de pentacle ens indica com n'és d'arcà el coneixement que aquí es revela.
(I no té res a veure amb el satanisme. Consulteu "El Codi da Vinci" per a saber de què estic parlant).
Però vegem-ne una demostració pràctica. Aquest vídeo del YouTube corresponent a "The Big Bang theory" ens il·lustrarà:Però com bé apuntava algú, al final totes aquestes regles tant se valen.

Perquè un trekkie de veritat sempre tria Spock.