Pàgines

divendres, 24 d’abril del 2009

Enquesta EPA

Per Sant Jordi, ahir, dijous, va lluir el sol i el dia va ser esplèndid. Roses i llibres. Com cada any, una bella diada. Una jornada amable, on la ciutat, la gent, ens mirem als ulls pel carrer de manera còmplice i orgullosa. L'oriflama de senyeres arreu. El roig encès de les roses. Espigues d'or. Llibres. És cert, és una gran diada la festa del patró de Catalunya.


La diada va passar. Divendres, avui, s'ha llevat el dia amb un sol lluent i càlid. Llavors s'han sabut les dades de l'Enquesta de Població Activa.

Enllaç a la notícia publicada en l'AVUI. La notícia al Periódico. La notícia al cronica.cat.

Al Principat, 166.900 aturats més que al trimestre passat. Oficialment hi ha un total de 622.700 persones sense feina que voldrien treballar. Persones. La taxa d'atur és del 16,16%. al País Valencià, 491.000 (un 19'2%) i a les Illes Balears, 110.000 (un 19'7%). Persones. prop d'1.200.000 persones aturades als Països Catalans.

La ministra d'economia ha fet una compareixença aquest matí per dir que les dades són dolentes però s'espera un canvi de tendència imminent: es desaccelerarà la destrucció de llocs de treball. Quina millora.

No és creïble. El detall que no ha explicat la ministra és perquè ha d'haver-hi aquest canvi de tendència. Per què? què canvia d'un mes a l'altre que possibiliti aquest "canvi de tendència"? Exacte. Res. No ha canviat res. Per tant, no hi haurà cap "canvi de tendència".

La setmana que ve, el divendres, és Primer de Maig. És una data que significa alguna cosa. És una data que ha de significar alguna cosa.

Qui lluita pot perdre. Qui no lluita, perd segur.