Pàgines

diumenge, 17 de setembre del 2006

Petits desastres domèstics

A l'estiu no et posis malalt i prega perque no s'espatlli res. Aquest és l'ensenyament que l'experiència de la setmana i de l'estiu que és a punt d'acabar m'ha dut.
No et posis malalt a l'estiu, ni mai, si pots, és clar, però a l'estiu, menys. És més que probable que tinguis cues, que el metge estigui de vacances i que et toqui un suplent que amb molt bona fe farà el que podrà, però desconeix el teu historial, desconeix els tràmits i a l'hora de demanar anàlisis, radiografies o proves a l'altra banda es troba amb un altre suplent que també desconeix els tràmits, és el primer cop que fa anar la màquina de rajos X, o senzillament no hi ha suplent.
La probabilitat de que si et poses malalt a l'inici de l'estiu acabis la temporada amb la sensació de que "sort que no era greu, que si no ara criava malves" i amb una visita programada a l'especialista per l'octubre -si Déu vol, és clar- és, penso jo, altissima.
Potser ha estat una mala experiència individual molt desafortunada, però si de cas, no et posis malalt a l'estiu, que sembla que el sistema sanitari encara va pitjor, o que no va.
I que no se t'espatlli res. Prega per que no et calgui un paleta, o un electricista, o un lampista, o algú que repari persianes. Com abans, millor si mai no et calen, però a l'estiu menys! No en trobaràs. Si es dignen a despenjar el telefon és més que probable que et despatxin amb un "ja trucarem per passar", i tal dia farà un any. Quan, finalment passen acabat l'estiu, amb la tardor ben entrada, amb la casa destrossada per unes goteres que s'han convertit en reguerots per les pluges del setembre; amb espelmes per tota la casa, degut a la manca d'electricitat per avaria als quadres de llum; amb les aixetes perdent aigua perquè no tanquen bé i els monomandos no els entèn ni un enginyer -maleïts aparells moderns, els canviaré tots i posaré les aixetes de la iaia!- Amb un forat a la paret des que els de les obres del costat van picar on no devien. Amb les persianes abaixades perquè el mando per pujar i baixar tampoc funciona -maleïts aparells moderns, els canviaré tots i posaré les persianes de la iaia!- ... Quan, finalment, ben entrada la tardor arriba el tècnic que t'ha de solucionar el problema i et diu, "això li costarà car arreglar-ho, millor si ho canvia"; llavors, entens que és arribat el moment de passar per ca la iaia.
Bé, Potser ha estat una mala experiència individual molt desafortunada, però si de cas, que no et calgui un paleta, o un lampista, o un electricista, o algú que arregli persianes a l'estiu, que sembla que els serveis (que a més són molt cars) encara van pitjor, o que no van.