Pàgines

dijous, 7 de setembre del 2006

Jo també vull un estat propi (IV)

No puc posar l'adSense de google a la pàgina perquè aquesta està en català. De fet, l'adSense el volia posar per saber com funcionava, mai he esperat fer quartos amb aquest bloc. Ni era la seva intenció original. Però el cas és que en català l'adSense de Google no funciona. Reconec que estic un pelet mosquejat.
També entenc que adSense és una èina que no és simple. Es tracat de que fa un reconeixement del text de la pàgina i ella tota soleta hi afegeix publicitat que té a veure amb el contingut. Això és una cosa basada, un cop més, en el reconeixement de patrons i que está rel·lacionat amb el concepte de web semàntica. Estem parlant, doncs, d'intel·ligència artificial. D'una èina que fa de comercial atent "Ah, sí! miri, doncs justament ara que vostè parla de bolets, resulta que els Hereus de l'antiga Indústria Rovellonera dels germans Pujols de la Garrotxa fa una oferta de tres bosses de xampinyons pel preu de dos". Cosa que dita així sòna a conya, però que és un prodigi més als que ens hem acostumat sense adonar-nos-en.
En fi. Aquest prodigi no està disponible en català.
El que jo dic, senyors de Google, és que el català és la segona lléngua més utilitzada al món dels blocs, per darrera de l'anglès. Acceptem que deixarà de ser-ho en un futur. Però, tant costava adaptar l'adSense al nostre idioma? si més no amb l'excusa de l'abundància actual de blocs en català?