Pàgines

dilluns, 4 de setembre del 2006

Jo també vull un estat propi (III)

L'he trobat! he trobat el cançoner amagat entre els llibres del prestatge! Tot just he escanejat les dues pàgines que em faltaven i les he posades a la web. Ara podré fer l'OCR de les cançons!
...sempre que no el torni a perdre de vista, és clar.
Per cert, per a que no s'oblidi el significat dels acronims:
OCR: optical character recognition, o reconeixement de lletra impresa.
ICR: intelligent character recognition, o reconeixement de lletra escrita.
OMR: optical marker recognition, o reconeixement òptic de marques.
I podria afegir el reconeixement de codis de barres també. Entenc que aquest ultim és una forma especialitzada d'OMR
Bé, el cas és que abans de saber què exsitia el concepte encunyat d'ICR, fa alguns dies rumiava amb la possibilitat de que el meu OCR pogués reconeixer la meva lletra, fent-la amb compte, molt clareta, de pal... el cas és que no la reconeixia. La idea era poder prendre apunts de reunions, de cursos... i passar-los directament a l'ordinador. Això es fa amb eines ICR, no amb OCR. Ho vaig descobrir després d'alguns experiments. He mirat si hi havia alguna èina opensource que pogués fer això, però a primer cop d'ull sembla que no. Realment, aquest seria un programari útil.
Etenc que el que tenen les palm, el graffitti, no és un reconeixement d'escriptura escanejada, sinó un reconeixement en el moment d'escriure, seguint un patró de construcció dels traços definit. En el fons sempre es tracta de reconèixer patrons, però és clar que cal molta més intel·ligència per reconèixer un text escrit a una imatge que una lletra individual a mida que es va construint.
És molt curiós. Continuaré buscant...
I canvi de tema. M'estic llegint el llibre del ramon campayo: "Aconsegueix una ment prodigiosa" i resulta força interessant. Les tècniques que explica no són noves, però són senzilles i efectives, i el llibre és de lectura fàcil i força amè. A veure si em fa algún profit. No espero obtenir una ment prodigiosa, però sí aprendre alguna tècnica útil.