Pàgines

dissabte, 30 de desembre del 2017

L'any que hem proclamat la República.

Demà serà cap d'any.

L'any que vam proclamar la República, però que no la vam desplegar, per evitar una escalada de la violència que, tanmateix, va ser ben present l'1 d'octubre, i a les concentracions de la ultradreta espanyolista.

Quatre presos polítics catalans. Consellers que van passar moltes nits a presó, i el president legítim i quatre consellers exiliats a Brussel·les.

Tanmateix, la gran victòria del 21 de desembre.

I els espanyols que no entenen com pot ser que ni amb la violència, ni amb les amenaces,  ni votant amb les cartes marcades les catalanes i els catalans no ens hàgim rendit.

No ens hem rendit.

Acaba l'any. Persistim.

Hi ha un President a l'exili, que el ratificarem, i si cal, presidirà el govern des de l'exili. Fixeu-vos que Rajoy i Soraya pretenen presidir la Generalitat des de Madrid, i només compten amb quatre diputats. Puigdemont compta amb 70.

Hi han uns presoners, que els alliberarem. No ens aturarem fins alliberar-los. Junqueras és el vicepresident.

Hi ha una República per desplegar. La desplegarem, des del carrer, des de les institucions quan les recuperem. Si cal també les recuperarem des del carrer.

Cal encetar el procés constituent. És fonamental en el desplegament de la República. 

Hi han molts conciutadans que encara no saben que són republicans. Els hi ho hem d'explicar. Els hem de convèncer. Han de participar al procés constituent i al desplegament de la República. Nosaltres creiem en aquest país i un país és, abans que res, la seva gent. Tota. Ni ens han dividit ni ens dividiran. Desplegarem la República entre totes i tots. Farem el procés constituent entre totes i tots.

Hi ha molta feina per fer. Ens en sortirem. No afluixem.

Enguany hem proclamat la República. 2018. Seguim.