Pàgines

dissabte, 9 de desembre del 2017

Despleguem la República! - Sanitat

Ahir parlava dels motius per a votar independentista (ERC, PDECat o CUP) el proper #21D, relacionats amb l'educació. Avui, la sanitat. Un dels eixos de la cohesió social i un dret fonamental del ciutadans.

Abans de res : està clar que no és el mateix votar ERC que PDECat  o CUP. Són tres partits diferents amb tres visions diferents de com es vol que sigui la República, però tots tres saben una cosa : per a poder, democràticament, tirar endavant els respectius models d'organització social i política cal, primer  de tot i abans que res, que la República estigui desplegada.  

Votar independentista és el primer pas, i dins de les opcions, triar aquella que millor representi a cadascú. Són ben diferents entre elles. Són totes tres democràtiques. Són totes tres republicanes.

Abans de seguir, però, obligat el recordatori per Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart. Una altre nit que passen a presó per defensar les seves idees i les de molts de nosaltres. Bona gent tancada a la presó per un estat espanyol venjatiu i temerós de la seva dignitat i coratge, i encara més temerós del lideratge democràtic que exerceixen. Presos polítics. Vergonya d'estat. Dignitat catalana.





Sanitat. Quan votis un partit independentista, estaràs reclamant el desplegament de la República. Per a què volem la República, quan parlem de sanitat?





Desplegant la República diem prou ...

- A l’exclusió de part de la població del sistema de salut, configurant una societat desigual i injusta.

- A les llistes d’espera, a l’ofec de recursos per part de l’Estat i a estar a la cua d’Europa en inversió.

- A un sistema reactiu basat en els problemes i no en la prevenció.

- A un marc legislatiu anacrònic que no permet optimitzar les competències de les professions sanitàries.

- A una gestió farmacèutica allunyada dels estàndards europeus.

- A una mala gestió de la recerca que frena el potencial de Catalunya i provoca una fuga de cervells.

Desplegant la república aconseguim ...

- Augmentar fins a un 50 % el pressupost de sanitat: millorar l’assistència, retribuir justament els professionals i promoure la recerca.

- Un model que reforci la prevenció, la promoció de la salut i una integració sanitària i social.

- Un sistema transparent que garanteixi un exercici ètic i de bones pràctiques.

- Optimitzar les professions sanitàries per a aprofitar tot el seu potencial i abordar, d’una manera sostenible i integral, les necessitats de la població.

- Crear una Agència Catalana del Medicament -coordinada amb l’europea- que potenciï la indústria i la investigació a casa nostra.

- Aprofitar el potencial biomèdic de Catalunya per a intensificar la recerca, l’atracció de talent i la transferència de coneixement.

Per a fer una sanitat pública catalana de qualitat i per a tots, la resposta és desplegar la República!