Pàgines

divendres, 15 de desembre del 2017

Despleguem la República! - Pagesia

Més motius per votar pel desplegament de la República. Avui, el primer sector.

Però abans, un recordatori per Oriol, Quim, Jordi i Jordi. Segrestats per defensar les seves idees, i les meves també, i les de molts de nosaltres.




Són els meus representants. A Oriol i a Quim els vaig votar per a que em representessin. Jordi Sànchez és president de l'ANC,  de la que sóc soci.  I amb Cuixart, també, tota la solidaritat.

Que estiguin segrestats ells que són els meus representats només vol dir que l'estat també em vol segrestat i tancat; només vol dir que ens volen segrestats a tots els que estem representats per Oriol, Quim, Sànchez o Cuixart.


Reclamar la seva llibertat és quelcom, doncs, que m'interpel·la personalment. És una reclamació i una exigència de drets bàsics. Ahir ho deia : sembla mentida que estiguem reclamant això avui. Són motius per a exigir als partits independentistes que la República es desplegui sense cap dubte. Demano que aquesta sigui l'actitud després del 21D, quan guanyarem.

El 21D guanyarem. Caldrà, immediatament recuperar les institucions que els colpistes del 155 retenen de forma il·legal i il·legítima (fins i tot segons la seva constitució! com diu aquest grup d'experts constitucionalistes). 

Atenent a la manca de respecte per la legalitat de les forces que actualment controlen l'estat espanyol (per no dir res de la seva absoluta manca de legitimitat) és clar que haurem de recuperar les institucions des del carrer amb mobilització. No en tinc cap dubte.

Recuperarem les institucions, des del carrer, i desplegarem la República. No pararem fins que nostres representants segrestats tornin a casa. Per això votem el dia 21D : per recuperar la llibertat i la democràcia,  per desplegar la República. Hem fet un pas enrere, però ara en farem dos endavant.

No dubtem. Que no es perdi cap vot independentista. ERC, PDECat i CUP han, hem, de guanyar. Som els del llaç groc. Els de la República. Els de la Llibertat i la Democràcia. Guanyarem.



Arguments per a la República. Pagesia. El medi rural representa el 70 % del territori català i fa possible la producció d’aliments, els productes de proximitat i gaudir d’un entorn equilibrat.




Quan votis per desplegar la República diràs prou ...

- A la gestió centralista i discriminadora de l’Estat espanyol, que administra la política agrària comuna.

- A un Estat que no defensa l’especificitat del camp català
a Brussel·les.

- A aportar a la UE més de 2600 milions d’€ i rebre’n poc més de 500.

- A rebre només un 3’92 % del Programa de Desenvolupament Rural sense tenir en compte les necessitats del territori.

- Al fet que un pagès català rebi la meitat dels ajuts directes de la PAC que rep un agricultor espanyol o una tercera part dels que rep un d’alemany.

- A un Pla Hidrològic que menysté els necessaris cabals ecològics.

Amb la República es disposarà de més recursos i de tota la força d’un Estat, per a millorar les condicions del sector i permetre :

- Garantir més benestar per a la pagesia.

- Disposar de recursos que permetin la formació reglada i contínua de tota la pagesia.

- Potenciar la recerca, l’experimentació i l’assessorament, per competir a nivell internacional.

- Defensar directament les necessitats del territori català dins de la UE.

- Mantenir el cabal d’aigua de l’Ebre i completar el pla de regadius.

- Establir un règim especial de la Seguretat Social i un sistema potent d’assegurances agràries.

- Reconèixer professionalment la pagesia.

- Assegurar la qualitat de la nostra producció amb totes les garanties de sanitat i seguretat.

- Promoure el relleu generacional i l’atracció del jovent emprenedor.


Per a un futur digne per a la pagesia, la resposta és desplegar la República!